Reflektor 3 x XM-L

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

grzekot pisze:Czy skoda XP-G2 wytrzyma prąd 5 A
Będziesz musiał poświęcić 1 diodę i sprawdzić. Ja nie testowałem dłużej niż kilkanaście sekund diody przy tym prądzie. Myślę, że >4A w trybie ciągłym może być zabójcze i lepiej nie przekraczać tej wartości. Dobre skupienie XP-G2 dają kolimatory > http://www.maritex.com.pl/pl/shop/searc ... P-EX10L-M1 Dioda popędzona prądem do 700mA poświeci na ~100m, 3A x 3 diody zrobią małą masakrę wg mnie :twisted:
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

smokuxx1987 pisze:
Zbychur pisze:...
Thrunite TN31 modowana na XM-L2@6,5A na miedzianym podłożu (500k luksów)
Obrazek
...
A nie przypadkiem 50K luksów?
Oryginalny TN 31 ma chyba 96klux/m o ile dobrze pamiętam.

[ Dodano: 6 Styczeń 2014, 19:20 ]
grzekot pisze:Czy skoda XP-G2 wytrzyma prąd 5 A . Czy ref potrójny od kinga dobrze skupi te diody .
3A to bezpieczny max, nie ma poco szarżować. Co do refa mam taki w domu, trochę zmasażony, bo tak go chińczyki załatwili i kinga wsadzili ufafrany cały, więc może posłużyć jako testowy, mogę Ci podesłać.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 sty 2014, 20:40 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
grzekot

Post autor: grzekot »

Mam takie dwa , dlatego pytam , bo może ktoś to przerabiał . Diod jeszcze nie mam i zastanawiam się jakie zakupić .
Awatar użytkownika
Zbychur

Jakiej potrzeba do takiej "polskiej" wody barwy światła? Okolice 5000K może być?
DNF

Post autor: DNF »

Zbychur, tak gwoli ścisłości, skrótem od krotności tysiąca, czyli kilo, jest mała literka k, nie wielka :)
Awatar użytkownika
Zbychur

DNF pisze:Zbychur, tak gwoli ścisłości, skrótem od krotności tysiąca, czyli kilo, jest mała literka k, nie wielka
Fakt :oops: , nie omieszkam się poprawić :) Miesza mi się z "K"elvinami :mrgreen:
grzekot

Teraz mam 3 x xm-l u2 3A w diode i taka barwa mi odpowiada .
Awatar użytkownika
Zbychur

To jeśli XP-G2 to S2 selekcjonowane pod katem barwy i niskiego napięcia przewodzenia, najbardziej wydajna dioda z serii XP-G2 bodajże, całkiem niedrogo można nabyć w MRelektronik, najlepiej pukać do kolegi Robert K. z forum.
grzekot

Witam ponownie .
Czy to prawda , że reflektor od kinga pierwotnie był .zaprojektowany właśnie pod diody xp-g .
ODPOWIEDZ