kisi pisze:Flagiuszu - moze tak zrezygnować z interfejsu USB na korzyść łącza optyczne na podczerwień. Zaleta taka ze łątwiej toto uszczelnić i zrobić latareczkę wodoszczelną.
bardzo ciekawy pomysł
ale w praktyce niewiele osób potrafi połączyć ten kontroler z dowolnym konwerterem nabytym na rynku (DX czy kai) zwłaszcza, że mają one często swoje kontrolery na płytce, a w dodatku jest ograniczenie miejsca (raczej max fi 16 i wysokość do 10mm) - inaczej nie da się tego zastosować do najpopularniejszych latarek, bo nie wlezie i wtedy zostanie jedynie rynek latarek większych- droższych na ogół, ale też i znacznie mniej licznych.który będzie można w uniwersalny sposób "dołączyć" do posiadanego rozwiązania
Calineczka pisze:Flagiuszu, ciekawy materiał przedstawiłeś.
C++, sorki ale moim zdaniem przekombinowałeś, nie wiem ile Ty masz latarek z dwoma przyciskami ale ja żADNEJ, obejrzyj tez ofertę np. DX, Kai...Alllegro-i podaj mi procentowy udział latarek z dwoma przyciskami....
Juz prościej by było chyba bluetootha wstawić i komendy głosowe wydawać...jaśniej...ciemniej... żarcik
Kod: Zaznacz cały
Moim zdanie w tym przypadku lepiej jest pogodzić się ze spadkiem jasności (który akurat dla NiCd i NiMH jest niewielki) niż sztucznie pozbawiać się jasności i wprowadzać dodatkowe straty na układzie regulacji prądu.
Hmm...Calineczka pisze:Prosimy o nastepne slowa krytyki-motywuja do dzialania....