Ładowanie pakietu pannovo

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Gluter

Ładowanie pakietu pannovo

Post autor: Gluter »

http://dx.com/p/pannovo-b-c04-water-res ... ack-254957
Czy do tej obudowy kupić akumulatorki protected, czy zwykłe? Czy będę mógł ładować ładowarką dołączoną do zwykłego pakietu?
jescze http://www.kaidomain.com/product/Details.S021564 na mtbr przeczytałem że ma pcb z zabezpieczeniem, tylko nie ma nigdzie rozłożonego i nie wiem jak z zamianą akusów.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Gluter pisze:Czy będę mógł ładować ładowarką dołączoną do zwykłego pakietu?
Jeśli ładowarka ładuje do 8,4V to tak. Jeżeli mam być szczery, to ten z DX ma tak ustawione styki jak by to był pakiet 4P, chyba że tak mają , ale nie bardzo widać gdzie + gdzie - jeśli to pakiet 2s2p.
Gluter

Na mtbr przeczytałem że może być problem z niezbalansowanymi ogniwami, ale czy to występuje jak będą to ogniwa tego samego modelu?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Gluter pisze:Na mtbr przeczytałem że może być problem z niezbalansowanymi ogniwami, ale czy to występuje jak będą to ogniwa tego samego modelu?
Zawsze występuje, bo nie ma 2ch identycznych ogniw i z czasem się nieznacznie rozjadą. Oczywiście lepsze ogniwa później.
Gluter

No to jak to jest rozwiązane w pakietach zwykłych? Trzeba zabezpieczenie?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Gluter pisze:No to jak to jest rozwiązane w pakietach zwykłych? Trzeba zabezpieczenie?
To zależy, w dobrych pakietach, jest układ ochrony i balansowania, w trochę gorszych tylko ochrona, w kiepskich nadzieja, że będzie dobrze...
Są też pakiety, gdzie wyprowadzono złącze do balansowania.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Zbychur

No dobra, a teraz trochę lamerskie pytanie pytanie, skąd w tym dx-wym wiadomo jak ogniwa włożyć? Pakieciak, jaki miałem przy solarstorm miał sprężynki i czopy naprzemiennie, a tu jak niby to jest rozwiązane, bo widać, że ogniwa są też naprzemiennie na zdjęciu, ale nie widać żadnych oznaczeń jak wkładać.
Gluter

Jaki pakiet miałeś przy solarstorm, że mogłeś zmienić akusy, własnie taki mnie interesuje nie musi być ten co podałem.
Awatar użytkownika
Zbychur

Podobny do tego z KAI. Koledze zamawiałem to
http://www.lightmalls.com/red-color-sol ... 50-battery
i choć na zdjęciach są pakiety zaklejone opaską termokurczliwą, lampka przyszła z czymś takim
http://www.lightmalls.com/high-quality- ... blue-color
a przynajmniej podobnym.
Lampki nawet nie rozebrałem, bo żaden klucz imbusowy jaki miałem nie pasował do tych śrubek, a lampka robiła się gorąca po 30 sek. więc uznaliśmy, że będzie na razie OK. Jeśli idzie o pakiet to w środku były niebieskie ogniwa, bez żadnych napisów, więc wymieniłem je szybko na kupione od Woytazo i tyle. Na razie chłopak jeździ i jest zadowolony. Niby w zimie miałem mu zmieniać diody na neutralne i dorabiać włącznik na kablu, żeby pod manetkę pasował, ale zimy nie ma i nadal jeździ. Ogniwa były naprzemiennie, tak jak na zdjęciu z DX, ale z tą różnicą, że jak na dekielku, tak i w środku były po 2 sprężynki (-) i 2 "guziczki" (+), a na DX wygląda jak pakiet 4P, dlatego właśnie pytam.
ODPOWIEDZ