Modyfikacja C3 Cree XP-E R2 248-Lumen 3-Mode , 1*AA /14500
Modyfikacja C3 Cree XP-E R2 248-Lumen 3-Mode , 1*AA /14500
Witam, chciałem się podzielić po raz pierwszy swoją modyfikacją.
Chciałbym najpierw podziękować wielu osobom tutaj, wszyscy bardzo chętnie pomagają i doradzają na PW i mają bardzo dużo Cierpliwości dla Żółtodziobów
To tylko dzięki wam mogłem zrobić to czym się pochwalę
Natchniety modem Dariusz70 postanowiłem zmodyfikować tą latarkę :
www.fasttech.com/p/1278200
Do tego posłużyło troszkę sprzętu i elementów :
Standardowa dioda (kiepskiej raczej jakości) :
Dioda do moda xm-l2 t6 4c:
https://www.fasttech.com/p/1425001
Pasty termo pod emiter(zalman) i na gwint piguły (miedzianka) oraz pasta silikonowa na gwinty - które w standardzie twardo chodzą.
Emiter spolerowałem papierem wodnym kolejno 600, 1000, 2000
Pigułę ( trochę dziurawa... ) pastą polerską i filcem z zestawu do dremela na makicie ( jeszcze nie mam dremela)
Driver został standardowy
Na razie nie dysponuję ogniwami 14500 więc do porównania (przed i po modzie) wpakowałem
enelopa
Włącznik :
Zmostkowałem sprężynkę - standardowo latająca sprężynka kiepskiej jakości
Na koniec jak to świeci najpierw na ścianie
Przed modem :
Po modzie:
W terenie
Tryb low :
mod:
mod:
Tryb high:
mod:
mod:
Jeszcze raz dziękuje za szereg porad wszystkim którzy mi pomagali na forum od początku.
Jest frajda jak się coś samemu zmieni
Chciałbym najpierw podziękować wielu osobom tutaj, wszyscy bardzo chętnie pomagają i doradzają na PW i mają bardzo dużo Cierpliwości dla Żółtodziobów
To tylko dzięki wam mogłem zrobić to czym się pochwalę
Natchniety modem Dariusz70 postanowiłem zmodyfikować tą latarkę :
www.fasttech.com/p/1278200
Do tego posłużyło troszkę sprzętu i elementów :
Standardowa dioda (kiepskiej raczej jakości) :
Dioda do moda xm-l2 t6 4c:
https://www.fasttech.com/p/1425001
Pasty termo pod emiter(zalman) i na gwint piguły (miedzianka) oraz pasta silikonowa na gwinty - które w standardzie twardo chodzą.
Emiter spolerowałem papierem wodnym kolejno 600, 1000, 2000
Pigułę ( trochę dziurawa... ) pastą polerską i filcem z zestawu do dremela na makicie ( jeszcze nie mam dremela)
Driver został standardowy
Na razie nie dysponuję ogniwami 14500 więc do porównania (przed i po modzie) wpakowałem
enelopa
Włącznik :
Zmostkowałem sprężynkę - standardowo latająca sprężynka kiepskiej jakości
Na koniec jak to świeci najpierw na ścianie
Przed modem :
Po modzie:
W terenie
Tryb low :
mod:
mod:
Tryb high:
mod:
mod:
Jeszcze raz dziękuje za szereg porad wszystkim którzy mi pomagali na forum od początku.
Jest frajda jak się coś samemu zmieni
Ostatnio zmieniony poniedziałek 06 sty 2014, 23:42 przez vin324pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Mam taką C3 tyle że z diodą nichia 219 cri=92 piękne światełko, dobra do kieszeni, mam też plan zamontować klips, ale wiercenie w stali nierdzewnej to problem jak nie ma się dobrego wiertła.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Właśnie się zastanawiam nad modem C8 noctigon + xp-g2
Ps. jeżeli chodzi o szybki z powłoką AR to tylko Ulc lens czy można gdzieś indziej dostac ? ( do C3, convoy S2, C8, M2 ) ?
Ps. jeżeli chodzi o szybki z powłoką AR to tylko Ulc lens czy można gdzieś indziej dostac ? ( do C3, convoy S2, C8, M2 ) ?
Zestaw rowerowy:
Ostatnio popełniłem C8 z XP-G2. Ciekawa sprawa. Najlepiej XP-G2 współpracuje z oryginalnym refem OP.
Ref od A9 z Kaidoman i SMO C8 źle skupiał oraz były paskudne artefakty.
Szybki dobre a tanie? Sam bym kupił. UCL Lens są bdb ale paskudnie drogie. Wysyłka za 7,5$ także.
Ref od A9 z Kaidoman i SMO C8 źle skupiał oraz były paskudne artefakty.
Szybki dobre a tanie? Sam bym kupił. UCL Lens są bdb ale paskudnie drogie. Wysyłka za 7,5$ także.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Ja akurat stwierdziłem, że najlepiej pracował z oryginalnym SMO średnica spota to od 50% tego, co było w OP. XP-G2 S2 dostało 2,8A i ponoć takie niepozorne C8 ma zasięg zbliżony do ArmyTek Predatora R5 natomiast bije fabryczne TK35.Dariusz70 pisze:Ostatnio popełniłem C8 z XP-G2. Ciekawa sprawa. Najlepiej XP-G2 współpracuje z oryginalnym refem OP.
Nie wiem czy tanie ale Bocian chyba może załatwić (mogę się mylić, bo zasłyszane pocztą pantoflową kiedyś tam).Dariusz70 pisze:Szybki dobre a tanie?
Sprawdzałem z takim refem . Może wersja SMO z płaskim spodem?
Taka lub taka .
Różnice w skupieniu są znaczne.
Taka lub taka .
Różnice w skupieniu są znaczne.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
-
A ja akurat zamówiłem C8 SMO 2,8A T6 3C...ElSor pisze:Ja akurat stwierdziłem, że najlepiej pracował z oryginalnym SMO średnica spota to od 50% tego, co było w OP. XP-G2 S2 dostało 2,8A i ponoć takie niepozorne C8 ma zasięg zbliżony do ArmyTek Predatora R5 natomiast bije fabryczne TK35.Dariusz70 pisze:Ostatnio popełniłem C8 z XP-G2. Ciekawa sprawa. Najlepiej XP-G2 współpracuje z oryginalnym refem OP.
Jeszcze nie doszła ale skoro aż takiego kopa może dać wymieniając tylko diodę to chyba warto powalczyć
Zatem Aparat Canon PowerShot A590 IS
Iso200
Tryb ekspozycji : Programowa AE (nie wiem jak ją odczytać)
Balans bieli : Światło dzienne
Prąd pomierze jak zrobie dobre przewody
PS Jakie ustawienia byście polecili do tego aparatu w terenie a jakie ma ścianie ?
Takie jak tu ?
www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4023
Iso200
Tryb ekspozycji : Programowa AE (nie wiem jak ją odczytać)
Balans bieli : Światło dzienne
Prąd pomierze jak zrobie dobre przewody
PS Jakie ustawienia byście polecili do tego aparatu w terenie a jakie ma ścianie ?
Takie jak tu ?
www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4023
Zestaw rowerowy: