jak poprawić LIEREN KC-01
-
-
No właśnie byłoby to dobre rozwiązania tylko jak mam ominac kabelki? Nawet gdybym miał taką pastylkę do wprasowania nie wiem jak rozwiazac problem kabelków. Może całą ta zaimprowiziwana pastylke z miedziaków zawinietą w folię dookola przesmarować pastą chłodzącą od kompa. Może wtedy wypełni lepiej przestrzeń.
Witam
Wciskasz pastylkę w pigułę, a potem bierzesz wiertarkę i wiercisz dwa otwory na przewody ot i cała filozofia
Pozdrawiam.
Zrozum w końcu, że ta pasta nic nie chłodzi, ona tylko zmniejsza straty ciepła pomiędzy dwoma stykającymi się powierzchniami.Norbert2000 pisze: pastą chłodzącą od kompa.
Wciskasz pastylkę w pigułę, a potem bierzesz wiertarkę i wiercisz dwa otwory na przewody ot i cała filozofia
Pozdrawiam.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Ok, sprobuje. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc
Pozdrawiam.
[ Dodano: 5 Styczeń 2014, 19:46 ]
Słuchajcie przetestowałem latarkę w warunkach wieczorowych. Tragedia. Myślę, że akumulator ultrafire nie daje jej rady. Czy zmiana na 2xCR123 poprawi sytuacje? Latarka i wszystko w środku było chłodne a wręcz zimne. Tylko uważam ten akumulator za badziew.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 5 Styczeń 2014, 19:46 ]
Słuchajcie przetestowałem latarkę w warunkach wieczorowych. Tragedia. Myślę, że akumulator ultrafire nie daje jej rady. Czy zmiana na 2xCR123 poprawi sytuacje? Latarka i wszystko w środku było chłodne a wręcz zimne. Tylko uważam ten akumulator za badziew.
Co o tym sądzicie?
Witam
Pozdrawiam
O ile kupno innej latarki można uważać za poprawę, to tak. 6V ją zabije.Norbert2000 pisze:Czy zmiana na 2xCR123 poprawi sytuacje?
Niestety, ale cała latarka to badziew... dioda ze szczątkowym chłodzeniem, driver nie kontrolujący prądu, i kiepskie ogniwo. Aby to działało jak trzeba, musisz zrobić gruntowny remont.Norbert2000 pisze:Latarka i wszystko w środku było chłodne a wręcz zimne. Tylko uważam ten akumulator za badziew.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
-
Czyli driver + chłodzenie + nowe ogniwo:-) a orientujecie sie gdzie taki driver można uzyskac i za ile a i najwazniejsze czy ja jako lajk poradze sobie z wymianą? Bo rozumiem ze driver to ten kapselek otwierający pigułę? A może znacie kogoś kto poprostu dorobi całą pigułe do tego cuda?
Przekonaliście mnie że to buble. Wymienilem ja na inny bubel ktory jest łatwiejszy w modyfikacji. Na ultrafire wf-501b, może choć trochę bedzie lepsza.
Przekonaliście mnie że to buble. Wymienilem ja na inny bubel ktory jest łatwiejszy w modyfikacji. Na ultrafire wf-501b, może choć trochę bedzie lepsza.