[Szukam]Ładowarka NiMH DIY
[Szukam]Ładowarka NiMH DIY
Witam!
Szukam ładowarki do aku 1.2V 3500mAh NiMH(z pakietu 14.4V).
Potrzebuje coś w stylu TP4056(ładowarka do Li-Ion).
Trzy sztuki są rozładowane do ok. 200mV więc pewnie już nic z nich nie będzie ale pozostałe mają ok. 1V. Dosyć długo się kurzyły więc nie wiem w jakiej są kondycji.
Znalazłem coś takiego Czy warto?
Po naładowaniu i sprawdzeniu czy się jeszcze do czegoś nadają będą połączone w pakiety szeregowo po 3 sztuki. Z tego co napisali na tej stronie ta ładowarka się do takich pakietów nada. Zależy mi na małych gabarytach bo ładowarka pójdzie razem z pakietem do latarki.
Z góry dzięki.
Szukam ładowarki do aku 1.2V 3500mAh NiMH(z pakietu 14.4V).
Potrzebuje coś w stylu TP4056(ładowarka do Li-Ion).
Trzy sztuki są rozładowane do ok. 200mV więc pewnie już nic z nich nie będzie ale pozostałe mają ok. 1V. Dosyć długo się kurzyły więc nie wiem w jakiej są kondycji.
Znalazłem coś takiego Czy warto?
Po naładowaniu i sprawdzeniu czy się jeszcze do czegoś nadają będą połączone w pakiety szeregowo po 3 sztuki. Z tego co napisali na tej stronie ta ładowarka się do takich pakietów nada. Zależy mi na małych gabarytach bo ładowarka pójdzie razem z pakietem do latarki.
Z góry dzięki.
Mówicie że MAX712 jest dobry. Ale te tanie są nie pewne, a te pewne są dosyć drogie.
Z MAX713 pewnie jest podobnie.
Mi zależy na tym żeby elementów potrzebnych do działania scalaka było jak najmniej(tak jak w TP4056 albo i mniej) i żeby miała opcje "ratowania" mocno rozładowanych aku.
Ładowarka będzie wpakowana na tą samą płytkę co LED i przetwornica.
Co myślicie o tym LTC4060? Wydaje mi się że będzie ok.
I jeszcze jedno pytanie. Do jakiego napięcia mają być ładowane aku Ni-MH?
Z MAX713 pewnie jest podobnie.
Mi zależy na tym żeby elementów potrzebnych do działania scalaka było jak najmniej(tak jak w TP4056 albo i mniej) i żeby miała opcje "ratowania" mocno rozładowanych aku.
Ładowarka będzie wpakowana na tą samą płytkę co LED i przetwornica.
Co myślicie o tym LTC4060? Wydaje mi się że będzie ok.
I jeszcze jedno pytanie. Do jakiego napięcia mają być ładowane aku Ni-MH?
Jak już mowa o samplach.
Chciałem się zarejestrować u kilku producentów ale przy rejestracji pytają o nazwę firmy i na jakim stanowisku się pracuje.
Da się to jakoś obejść? Zarejestrować się jako student bez podawania nazwy firmy?
P.S.
Sory za OT. Mam nadzieje że moderatorzy wybaczą ten jeden "skok w bok".
Chciałem się zarejestrować u kilku producentów ale przy rejestracji pytają o nazwę firmy i na jakim stanowisku się pracuje.
Da się to jakoś obejść? Zarejestrować się jako student bez podawania nazwy firmy?
P.S.
Sory za OT. Mam nadzieje że moderatorzy wybaczą ten jeden "skok w bok".