Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
mick1

Post autor: mick1 »

No i skończyła się moja współpraca z tokarzem. W związku z tym szukam jakiegokolwiek tokarza w okolicach Lubonia/Poznania.
Zapłaciłem 50 zł za zrobienie piguły, ale z dużym (nieplanowanym) wcięciem pod diodą. Tokarz nie widzi problemu i nie ma zamiaru zmieniać sposobu toczenia.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Z trzech zamówień z chin, dwa nie dotarły... Albo ja mam takiego pecha, albo ktoś na poczcie ma lepkie ręce bo wszystkie z numerem śledzącym jakoś dochodzą :roll:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

No ja z 3-5 próbowałem zamawiać jakieś pierdoły do kilku dolców bez trackingu, chyba z dwa razy coś nie doszło i już raczej więcej w ten sposób zamawiać nie będę.

Wracając do tematu:
Moja mama ma kompresyjne złamanie kręgosłupa... Tylko leżeć w łóżku może, strasznie ją boli, zastrzyki dostaje. Diagnoza strasznie się wlecze. Tomograf raz w tygodniu (płatny ma się rozumieć), wyniki dopiero po tygodniu, ortopeda nieuchwytny przed świętami, święta, weekendy... Groźba zapalenia płuc, przez to leżenie problemy z odkrztuszaniem i mamy ogólne predyspozycje do tego. Co ciekawe złamanie nastąpiło pewno z 3 miesiące temu, ale dopiero od miesiąca zaczynało mocno boleć, najpierw były sugerowane chore nerki (a czas leci). ;(

>Pyra: języczki dorobię, gdy internet na komputery wróci ;)
Edit Pyra - spoko ;)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 gru 2013, 22:32 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Choroba w domu , a tym bardziej poważna dołuje na maxa .
Moja księżniczka ma powiększony 3 migdał , co chwila choroba , spokojny sen przez całą noc to moje życzenie .
Współczuje marmez, nie poddawaj się , nie załamuj , będzie lepiej :-)
Ostatnio zmieniony wtorek 24 gru 2013, 22:07 przez ologda, łącznie zmieniany 1 raz.
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Dziękuję Wam. Dzięki Pyra za języczki. Przez prawie dwa dni nie było prądu w piwnicach i na klatce schodowej, co powodowało, że u nas Internetu nie było. To akurat było nam na rękę :mrgreen:, bo łatwiej było się przygotowaniami zająć, a i latarki się na schodach przydawały :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
No to jeszcze w starym roku (specjalnie z małej litery) poszła mi uszczelka pod wtryskiwaczem, mam nadzieję że nie wypaliło dziury w gnieździe...
Mechanik ma czas dopiero pod koniec tygodnia :evil:
W Nowy Rok, wchodzę pieszo...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Yellow

Post autor: Yellow »

A mnie zawiesił się pływak w butli LPG - nie mogę zatankować :(
Oraz popsuł się prowizoryczny przycisk do otwierania tylnej szyby w aucie :(
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Pyra pisze:Witam
No to jeszcze w starym roku (specjalnie z małej litery) poszła mi uszczelka pod wtryskiwaczem, mam nadzieję że nie wypaliło dziury w gnieździe...
Mechanik ma czas dopiero pod koniec tygodnia
Mercedes? Nam niedawno przed długim weekendem merc odwalił podobny numer i do Szczecina musieliśmy się tłuc Fiatem. Mąż kuzynki rocznie średnio 2 wtryski wyciąga w Sprinterze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Nam się klamka w samochodzie urwała :P
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

A ja mam taki smutek, że już wróciłem do domu z imprezy sylwestrowej od kuzyna, z 17-stu zawodników, w pełni świadomie Nowy Rok przywitały 3 osoby. Mój kuzyn, moja żona(kierowca) i ja. Z pozostałych 14-stu młodocianych bohaterów, z synem kuzyna na czele, "mądrzejszych" od największych myślicieli tego świata, Nowy Rok witało jeszcze 3-ch, ale do końca nie jestem pewien czy świadomie. Też kiedyś miałem 20 lat, ale tę najważniejsza północ w roku pamiętam każdą. Cóż nam dwóm starym nienasyconym zgredom zostało, dokończyć cośmy zaczęli i ...... rozejść się do miejsca zakwaterowania. Teraz będę witał Nowy Roczek z żoną, która nie jest już kierowcą :mrgreen:

Młodzież strasznie się zmieniła na przestrzeni tych kilkunastu lat, albo ja nie nadążam za trendami :|
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Tomek210 pisze:Mercedes? Nam niedawno przed długim weekendem merc odwalił podobny numer i do Szczecina musieliśmy się tłuc Fiatem. Mąż kuzynki rocznie średnio 2 wtryski wyciąga w Sprinterze.
W202 Cdi. W sumie to była kwestia czasu, jak go kupiłem "czarny plastik" był już wokół wszystkich czterech, dwa się mechanikowi udało wyrwać, i włożył poprawione uszczelki (Merc zauważył problem i wypuścili na rynek zmieniony model uszczelki), dwóch nie mogli ruszyć i powiedział, że jak zacznie któryś puszczać to wtedy zaleją go rozpuszczalnikiem i wyrwą. Potem frezowanie gniazda i nowe uszczelki. Nota bene tamte to był stary model, więc chyba od fabryki jechał na nich.
Przy wymianie tych uszczelek, trzeba jeszcze wymienić na nowe, śruby mocujące wtryskiwacze. Stare się mogą już poddawać. Niektórzy przegwintowują na M8 i wkręcają mocniejsze imbusy zamiast fabrycznych M7.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Zbychur

Ale się we mnie zagotowało. Znalazłem kilka drobnych gadżetów na AliExpress i chciałem kupić. Przechodzę do płatności i ja głupi baran nie sprawdziłem, że te dziadygi nie mają paypala. Szlag!!!. A kartę to mam tylko do bankomatu :oops:
MaciekB

Post autor: MaciekB »

Zbychur, możesz to obejść tak: KLIK
Awatar użytkownika
Zbychur

Tak, wiem że mogę i tak będę musiał zrobić. Tylko, że na Paypalu mam jeszcze pare drobnych. Muszę jeszcze czekać, aż się znajda moje pieniądze, które posłałem na PayP. przed świętami. Bo nie ma ich ani na PP ani w na moim koncie. :evil:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Zbychur pisze:Tak, wiem że mogę i tak będę musiał zrobić.
Lepiej może zmień bank na np Alior Sync (błyskawiczne doładowanie konta PayPal, 0 opłat, 5% zwrotu za zakupy na allegro, możliwość płatności kartą w internecie, 10 darmowych przelewów błyskawicznych w miesiącu, wypłata pieniędzy w każdym banku w PL i za granicą za darmo ....).
Zablokowany