Dwa pytania

Oświetlenie montowane na głowie
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Dobrze, cenimy sobie kulturę osobistą :-)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wielebny pisze:Do czego służy światło zielone?
Zapytaj myśliwych / leśniczych którzy w nocy obserwują zwierzynę ;)
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

@Wielebny
Skoro już ją sam masz w rękach, może coś napiszesz? Czy spełniła Twoje oczekiwania?
Wielebny

Post autor: Wielebny »

Będę miał porównanie z Princeton Tec Fred, którą dzisiaj wysłałem nowemu nabywcy :D

Tak. Ogólnie wrażenia pozytywne. Nareszcie odpowiednia ilość światła. Fajna, neutralna barwa światła, taka lekko ciepława. Czerwona dioda z osobnym włącznikiem. Bardzo fajny patent z dyfuzorami.
Fajna opaska - od wewnątrz wyłożona takimi dwoma paseczkami gumy. Można ją regulować bez zdejmowania z głowy.

Latarka wyraźnie cięższa od FRED, wciąż jest jednak na tyle lekka, że pojedyncza opaska jest wystarczająca.

Na pierwszy rzut oka czerwona dioda daje idealną ilość światła. Ani za słabo, ani za mocno.

Niektóre drobne plastikowe zatrzaski i zawiasy budzą mój niepokój. Wyglądają, jakby miały się za chwilę złamać. Podkleiłem izolką gdzieniegdzie. Oby super mówił prawdę co do solidności.

Regulacja kąta nachylenia ma niestety tylko 4 pozycje. Tutaj FRED wygrywa zdecydowanie, miała bardzo fajną regulację.

Kompletnie zbędny tryb SOS na czerwonej diodzie.

Jak chcesz, to więcej napiszę po powrocie z Sylwestra, na którym latarka przejdzie 'chrzest bojowy'.

@Elsor: sorry, nie mam myśliwego pod ręką. Zostawiłem w drugich spodniach. To jak, wyjawisz mi tę tajemnicę?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wielebny pisze:To jak, wyjawisz mi tę tajemnicę?
Nie chcę nikogo w błąd wprowadzać ale ponoć zwierzyna nie widzi zielonego koloru lub przynajmniej nie płoszy się tak bardzo gdy zostanie taką barwą oświetlona.
Wielebny

Post autor: Wielebny »

Czyli filtr zielony też mi się nie przyda. Zostawiam więc biały i czerwony
ODPOWIEDZ