Dłuugi thrower na C8, jaki driver?
Dłuugi thrower na C8, jaki driver?
Witam. Jako że stałem się latarkoholikiem czuję ciągły niedosyt w mojej kolekcji latarek.
Tak więc wpadłem na pomysł złożenia czegoś nietypowego na body C8.
Myślałem nad C8 w przedłużeniem na 2x 18650 i XM-L.
Lecz nie daje mi spokoju jedna rzecz... Jaki driver na 8.4V który będzie dawał 3A w diodę i mieścił się w pigule?
Oczywiście czekam tutaj na wasze propozycje. Zaś po głowie chodzi mi też drugi pomysł aby zrobić drugi moduł(tzn drugą pigułę) z XP-G i driverkiem pompujacym 1.5A w leda i kiedy potrzebny mi będzie zasięg to wykręcam refa, odkręcam pigułę i wsadzam inną .
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję .
Tak więc wpadłem na pomysł złożenia czegoś nietypowego na body C8.
Myślałem nad C8 w przedłużeniem na 2x 18650 i XM-L.
Lecz nie daje mi spokoju jedna rzecz... Jaki driver na 8.4V który będzie dawał 3A w diodę i mieścił się w pigule?
Oczywiście czekam tutaj na wasze propozycje. Zaś po głowie chodzi mi też drugi pomysł aby zrobić drugi moduł(tzn drugą pigułę) z XP-G i driverkiem pompujacym 1.5A w leda i kiedy potrzebny mi będzie zasięg to wykręcam refa, odkręcam pigułę i wsadzam inną .
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję .
Ostatnio zmieniony niedziela 29 gru 2013, 23:21 przez Drut12, łącznie zmieniany 1 raz.
Fasttech dla 1-2 ogniw ma jeszcze coś takiego:
LD-29
Nie jestem pewien, czy LD-25 obsługuje napięcie 8,4V. A z LD-29 na pewno można dać przedłużkę albo ją zdjąć.
LD-29
Nie jestem pewien, czy LD-25 obsługuje napięcie 8,4V. A z LD-29 na pewno można dać przedłużkę albo ją zdjąć.
Gotowce są tylko nie tak otwarcie dostępne, np dereelight ax2003 można zapytać o tu:
http://www.dereelight.com/
http://www.dereelight.com/
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Jest problem z dobrym driverem 17mm/2S/3A. Firma Dereelight miała drivery 17mm 2,8A (AX2003). Obecnie nie sprzedają tego drivera (dostałem taką odpowiedź).
Jeśli da się zrobić pigułę z miejscem 21mm pod driver to właśnie LD-29 (według moich pomiarów ma 2,6A) lub LD-2C 3A.
Jeśli da się zrobić pigułę z miejscem 21mm pod driver to właśnie LD-29 (według moich pomiarów ma 2,6A) lub LD-2C 3A.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
- smokuxx1987
- smokuxx1987
Ostatnio właśnie montowałem ref od A9 w Convoy C8.Dariusz70 pisze:Ref A9 jest 6mm wyższy od C8.
Bez problemu zmieści się jeśli piguła będzie niższa i będzie można głębiej ją wkręcić.
A9 bdb skupia XP-G2.
Żeby wkręcić oryginalną pigułe głębiej wystarczy zpiłować ten szerszy rant piguły.
Konieczne jest też skrócenie tuby o 2-3 mm która przystawia do piguły.
A na przykład stądDrag-On pisze:A to ja mam przy okazji pytanie. Skąd bierzecie ref od Tiablo A9?
http://kaidomain.com/product/details.S009591