Najlepszy darmowy program do blokowania reklam.
Najlepszy darmowy program do blokowania reklam.
Panowie, poszukuję prostego darmowego (to ważne), programu do blokowania reklam w chrome i IE. Szlag mnie już trafia, a nie mam zamiaru kolejnych pieniędzy wydawać na oprogramowanie, bo za chwilę wartość programów 2-rokrotnie przekroczy wartość komputera. Z góry dzięki za sugestie.
- Calineczka
- Kontakt:
- waldek.leg
Re: Najlepszy darmowy program do blokowania reklam.
Jeśli chodzi o "chrome" to używam od dawna AdBlock sprawdza sie.Zbychur pisze:blokowania reklam w chrome i IE.
z pozdrowieniami Waldek,
Do Adblocka polecam zasubskrybować to: http://adblocklist.org/
Bo mimo instalacji programu w Firefoxie pojawiały się reklamy, teraz już prawie ich nie ma
Bo mimo instalacji programu w Firefoxie pojawiały się reklamy, teraz już prawie ich nie ma
Czytając też chciałem zwrócić uwagę na to, że to różne dodatki. Używałem obu, zależnie od komputera, gdzieś ostatnio zmieniłem ADP na AD, bo coś mi nie pasowało. Ogólnie oba są bardzo dobre, choć zacząłbym sprawdzać od AD.dsk pisze:Zwracam Waszą uwagę na to, że Adblock i Adblock Plus to dwa oddzielne rozszerzenia dla Chrome'a. Ja używam Adblocka (jest chyba bardziej popularny).
Pozdrawiam
Mam już od dawna AdBlock Plus w Fire Foxie - czasem przyblokuje jakieś logo strony itp (kwestia dodanych filtrów i wyjątków) ale odkąd go mam, to nie wyobrażam sobie surfowania bez niego, mimo, że potrafi lekko przyciąć przeglądarkę na słabszych kompach i otwartych kilku oknach (mając i7, SDD, i 6GB RAMu nie widzę jednak żadnych minusów).
Podoba mi się w nim możliwość blokowania niektórych skryptów na stronie, jak np śledzik czy promowane konta na NK. Od możliwości głowa może rozboleć ale na szczęście są gotowe listy i reguły, które można znaleźć w googlach.
A jest też minus ale wynika on z polityki danej strony a nie działania samego programu. Czasem jakaś strona się nie wyświetli prawidłowo, tylko każe wyłączyć ABP, bo utrzymywana jest z reklam, które ABP blokuje ale na szczęście można szybko wyłączyć blokowanie reklam i stronę wyświetlić należycie.
Podoba mi się w nim możliwość blokowania niektórych skryptów na stronie, jak np śledzik czy promowane konta na NK. Od możliwości głowa może rozboleć ale na szczęście są gotowe listy i reguły, które można znaleźć w googlach.
A jest też minus ale wynika on z polityki danej strony a nie działania samego programu. Czasem jakaś strona się nie wyświetli prawidłowo, tylko każe wyłączyć ABP, bo utrzymywana jest z reklam, które ABP blokuje ale na szczęście można szybko wyłączyć blokowanie reklam i stronę wyświetlić należycie.