Witam wszystkich serdecznie. Zakupiłem latareczkę od kolegi, niby drogie to nie było bo tylko 10zł... Coś na wzór "Ultrafire C8", choć w sumie jest tak na niej napisane.( ale gdy patrzę na te frezy to mnie krew zalewa ).
Latarka jest na xm-l u2, i jakimś badziewnym DD( no ale te "2A" daje... ). Włączam i przełączam na najniższy tryb, a z przełącznika wydobywa się nieznośny pisk. Myślę że to wina nieprawidłowego styku w przełączniku, gdyż przy zmostkowaniu baterii bez włącznika pisk znika. Jak myślicie czy można jakoś zniwelować słaby styk we włączniku? Choćby wymieniając blaszki na miedziane, jestem zmuszony do improwizowania gdyż nie posiadam obecnie takiego włącznika.
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję i z góry pozdrawiam.
"Ultrafire C8" piszczenie przy włączniku.
Najmocniej piszczą sprężynki, a przy włączniku pewnie taką masz, zmostkuj ją elastycznym przewodem, albo miedzianą plecionką, powinno pomóc.
Ostatnio zmieniony sobota 28 gru 2013, 17:54 przez maciex93, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Witam
Wielokrotnie już było o tym wspominane, to "gra" sprężynka włącznika. Przy tak dużym prądzie uzwojenie drga we własnym polu magnetycznym. Często pomaga zmostkowanie sprężynki kawałkiem plecionki miedzianej.
Pozdrawiam
Wielokrotnie już było o tym wspominane, to "gra" sprężynka włącznika. Przy tak dużym prądzie uzwojenie drga we własnym polu magnetycznym. Często pomaga zmostkowanie sprężynki kawałkiem plecionki miedzianej.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 28 gru 2013, 22:29 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.