Problem z Convoy S2
Problem z Convoy S2
witam
kupiłem w sklepie Fasttech taka latarke Convoy S2 Cree XM-L T5-5C 2-Group 3/5-Mode EDC LED Flashlight
Od początku mam z nią dziwny problem.Włożyłem świeżo naładowane Ultrafire 18650 3,7V.Poświeciłem nią jakies 1,5h w trybie medium i latarka przełączyła sie w najsłabszy tryb i sobie miga.Po włączeniu i wyłączeniu na 2 sek świeci właściwym trybem i dalej najsłabszy i miga. Gdy zmieniam aku to znow działa te 1,5h.Miałem kilka latarek i używałem ich na tych aku i zawsze to było ze 4-5h działania w tym trybie.Tutaj wygląda tak jakby miał za mało prądu i włącza jakis tryb awaryjny.Spotkał się ktoś z czymś takim?reklamowałem juz w Fastech z żadaniem zwrotu kasy ale może ja czegos nie wiem?dzieki z góry
kupiłem w sklepie Fasttech taka latarke Convoy S2 Cree XM-L T5-5C 2-Group 3/5-Mode EDC LED Flashlight
Od początku mam z nią dziwny problem.Włożyłem świeżo naładowane Ultrafire 18650 3,7V.Poświeciłem nią jakies 1,5h w trybie medium i latarka przełączyła sie w najsłabszy tryb i sobie miga.Po włączeniu i wyłączeniu na 2 sek świeci właściwym trybem i dalej najsłabszy i miga. Gdy zmieniam aku to znow działa te 1,5h.Miałem kilka latarek i używałem ich na tych aku i zawsze to było ze 4-5h działania w tym trybie.Tutaj wygląda tak jakby miał za mało prądu i włącza jakis tryb awaryjny.Spotkał się ktoś z czymś takim?reklamowałem juz w Fastech z żadaniem zwrotu kasy ale może ja czegos nie wiem?dzieki z góry
Ostatnio zmieniony czwartek 05 gru 2013, 16:57 przez kr1s1983, łącznie zmieniany 1 raz.
hm jakos mocno to znow nie świeci żeby żarło ten prąd ale może sie myle. Hm czyli co możecie polecic żeby świeciło to dłuzej i sie nie wyłączała jak teraz? na tych aku pisze 2400mah czyli kupic cos z ponad 4000? Faktycznie pisze ze to driver 2,8A
Ostatnio zmieniony czwartek 05 gru 2013, 17:00 przez kr1s1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Akumulatory ultrafire to w większości badziewie i nigdy nie mają deklarowanej pojemności, wspominamy o tym na forum przy każdej okazji, nie ma akumulatorów 18650 o pojemności wiekszej niż 3600mAh( tylko panasonic) każde inne to po prostu ściema.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Mam tę latarkę w wersji 2,1A oraz ogniwa Samsung 2900 od woytazo i jestem zadowolony z czasu działania. Co prawda nie mierzyłem go ale ostrzeżenie o wyczerpaniu pojawiło się po całym wieczorze zabawy latarką. W trybie średnim latarka piszczy - bardzo cicho - słychać po przyłożeniu do ucha, rozumiem, że to normalne? Mógłby mnie ktoś oświecić i napisać jak orientacyjnie skalkulować czas działania znając driver i pojemność aku?
Driver 2.1A czyli 2100mA, pojemność akku 2900mAh, podziel pojemność na prąd drivera i wyjdzie Ci czas w godzinach, to są oczywiście obliczenia teoretyczne i nie biorą pod uwagę spadku prądu pod koniec pojemności ogniwa, tak że w praktyce będzie świecić dłużej.
Piszczenie to normalna sprawa, piszczą sprężyny przez które przepływa prad o częstotliwości PWM drivera.
Piszczenie to normalna sprawa, piszczą sprężyny przez które przepływa prad o częstotliwości PWM drivera.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Mogę się podpiąć? Nie? Aha, ok. Właśnie o te piszczenie mi się rozchodzi. W moim S1 najpierw piszczało cicho tylko na średnim trybie, a teraz na średnim piszczy głośniej, na niskim ciszej, a na wysokim najciszej. To oznacza zużywanie się sprężynek? Czyli, że co za jakiś czas będzie dawać więcej dźwięku niż światła, zmieni się w głośniczek z diodą sygnalizującą włączenie zasilania?
Jestem pewien, ale żeby to usłszeć muszę zajść w jakieś ciche miejsce i przyłożyć szkiełko do ucha. Znaczy pisk idzie od okolic sterownika.Zbychur pisze:To, że piszczy w niższych trybach to ni powód do zmartwień, raczej zastanawia mnie dlaczego (choć najciszej) piszczy w trybie wysokim? Jesteś tego pewien?