Jaką grafikę do 200 zł ? Szybka decyzja.
Jaką grafikę do 200 zł ? Szybka decyzja.
Witka.
Szukam na szybko grafy dla szwagra w cenie do 200 zł z wysyłką.
Szwagier pociska głównie w "czołgi" i czasem inne badziewie. Komp na atholnie 64 na 2 rdzeniach. Szału nie ma ale obecna ATI z przed 3 lat i nawet te czołgi nie banglają jak trzeba. Gniazdo jakie ma na pł.g to pci 16x
Za każdą wskazówkę wielkie dzięki.
Szukam na szybko grafy dla szwagra w cenie do 200 zł z wysyłką.
Szwagier pociska głównie w "czołgi" i czasem inne badziewie. Komp na atholnie 64 na 2 rdzeniach. Szału nie ma ale obecna ATI z przed 3 lat i nawet te czołgi nie banglają jak trzeba. Gniazdo jakie ma na pł.g to pci 16x
Za każdą wskazówkę wielkie dzięki.
ILPT
- pegasus_sis
Czołgi to gra fatalnie zoptymalizowana i na silniku z masą błędów - potrafi ciąć się na potężnych maszynach. Co najlepsze obsługuje... jeden rdzeń procesora. Więc to właśnie procesor jest wąskim gardłem a atholn 64 to demonów wydajności raczej już nie należy. Co gorsza na tą podstawkę nie włoży się nic lepszego. Więc do wymiany jest komputer a nie karta graficzna.
Już nie wspominając , że za 200zł nie kupisz żadnej sensownej karty graficznej...
EDIT
jeżeli szwagier ma spadki FPS w World of Tanks doradź mu zrobienie defragmentacji dysku gdzie jest gra, a jak to nie pomoże niech odinstaluje i zainstaluje od nowa. Szczególnie jak nie robi tego przy aktualizacjach, bo wtedy zostaje mnóstwo śmieci. U siebie mam tak, że po kilku uruchomieniach FPS spadają o połowę i pomaga jedynie reinstalacja
Już nie wspominając , że za 200zł nie kupisz żadnej sensownej karty graficznej...
EDIT
jeżeli szwagier ma spadki FPS w World of Tanks doradź mu zrobienie defragmentacji dysku gdzie jest gra, a jak to nie pomoże niech odinstaluje i zainstaluje od nowa. Szczególnie jak nie robi tego przy aktualizacjach, bo wtedy zostaje mnóstwo śmieci. U siebie mam tak, że po kilku uruchomieniach FPS spadają o połowę i pomaga jedynie reinstalacja
Jaką obecnie ma kartę? Do tego procka max co bym wsadził to HD5750, a i tak nie rozwinie ona pełnych skrzydeł. HD5770 potrzebuje już nieco lepszego procesora. Niech szwagier powoli myśli nad zmianą platformy ( płyta/procek/ram). Bo athlon 64 to już przeżytek i ładny grzejniczek.
http://allegro.pl/ati-radeon-5750-pci-e ... 07302.html
http://allegro.pl/ati-radeon-5750-pci-e ... 07302.html
- pegasus_sis
-
Skaktus. Ja mam obecnie i5 2500k, płyta gł. asus, ram 2x4GB ddr3 Corsair 1666. Karta graficzna która wyzionęła ducha przy WOT to GF 8900GT 1gb. Na tym sprzęcie nawet na średnich detalach gra cięła się dość mocno. Myślę że karta za 200zł w tej grze nie wiele pomoże. Obecnie zbieram na GTX 660 ale z tego co słyszałem to i tak w maxie nie pójdzie Po prostu WOT mimo że ma być na wszystkie kompy(prawie) to jednak trochę wymaga nawet od tych z wyższej półki No i jeszcze pozostałe parametry tego komputera gdzie chcecie to włożyć nie wróżą nic bardzo dobrego
skaktus, na płycie masz socket am2+, czyli możesz wpakować tam athlona i phenoma 2 generacji, jednak nie widzę większego sensu, gdyż płyta jak i procesory na am3 maja już swoje lata. Co do zasilacza, to oczywiście do wymiany na coś markowego z mocną linią 12v i odpowiednimi zabezpieczeniami! Dysk zapewne też ma już swoje najlepsze lata za sobą, chyba, że niedawno zmieniałeś. Najlepiej będzie zbierać na nowego kompa, a póki co przemęczyć się na obecnym. Ewentualnie stopniowo wymieniać podzespoły na nowe, a starych się pozbywać na jakimś serwisie ogłoszeniowym.