Thrower na "broń" ASG
-
Powłoka Predatora jest unikalna, ja się jeszcze z taką nie spotkałem. Na początku myślałem, że to jakaś bardzo cienka guma, albo jakiś gumowany plastik. Bardzo miła w dotyku i do tego się nie rysuje za bardzo. Co do pierścieni to odczułem dość słabe wykonanie akurat, trochę nadlewek. Sama guma była dziwna, jak jakaś tania chińska. Ale poza tym to chyba najlepsza latarka jaką trzymałem w rękach.
Wiesz, jest wyraźna różnica gołym okiem w XP-G2 S2, selekcjonowanej, o ładnej czystej białej (nie zielonej, jak to zazwyczaj bywało przy tym bine) puszczonej na 1,5A i na 2,5A. ElSor, chyba już powinien być w stanie to potwierdzić.Pvt.CyP pisze:To mu po prostu powiedz czego tam nie zrobiłeś i zadziała placebo Nie rozumiem tego pędu do modowania latarki skoro to nie jest wymagane. Tuning dla samego faktu tuningu... Głupota.
Czekam na paczkę z Noctigonami XP16 - do tego czasu diody muszą przeleżeć w szufladzie, bo nie chcę niepotrzebnie ryzykować uszkodzenia tych "perełek" podczas lutowania Może już w piątek potwierdzę, bo przesyłka 24h temu wjechała na WER Wa-wa.Zbychur pisze:ElSor, chyba już powinien być w stanie to potwierdzić.
Skąd takie info i czy potwierdzone ? Jakie podłoże jest pod LEDem, bo jeśli standardowe to nie za dobrze.W predatorze w diodę idzie 2A. Więc raczej nie ma sensu podnosić prądu...
-
Wynika z tego, że sprawdzałeś pobór prądu przez driver a ten może być nieco różny od tego w diodę. Oczywiście zależy to od konstrukcji / typu drivera. Równie dobrze może więc być i 2.2A przy świeżym dobrym ogniwie jak i 1.5A po założeniu, że ogniwo było już lekko rozładowane i wystąpił "średni" spadek napięcia podczas pomiaruDla pewności nawet teraz sprawdziłem jeszcze raz - jest dokładnie 2A.
Co do podłoża nie pomogę, nie dobierałem się jeszcze do wnętrzności.
Tak się składa, że modowałem ostatnio C8 SMO na XP-G2 S2 @ 2,8A w diodę. Osiągi podobne do seryjnego predatora XP-G2 R5, bije fabrycznego Fenixa TK35. Więcej światła z C8 ale lepsze skupienie i zasięg z Predatora. I kolega zadowolony z Predatora (zakupiony dzięki temu tematowi) i 2gi kolega zadowolony z moda C8smokuxx1987 pisze:Mam zamiar jeszcze przetestować C8 z XP-G2 na noctigonie coś ok 3A w diode.
[ Dodano: 24 Grudzień 2013, 13:00 ]
XP-G2 jest to bez wątpliwości, czy S2 tego nie mogę sprawdzić na 100% ale barwa światła nawet na 2,8A jest nawet lekko wpadająca w neutral. Brakuje jej duuuużo do zimnych chińskich latarek zarówno temperaturą jak i tintem. 2ga dioda pewnie wyląduje w czołówce, mimo, że preferuję neutralno-ciepłe barwy.Zbychur pisze:jest wyraźna różnica gołym okiem w XP-G2 S2, selekcjonowanej, o ładnej czystej białej (nie zielonej, jak to zazwyczaj bywało przy tym bine) puszczonej na 1,5A i na 2,5A. ElSor, chyba już powinien być w stanie to potwierdzić.
- smokuxx1987
Bierzesz zwykłą podkładkę pod XM-L'a i ustawiasz ja na "karo" czyli aby ścianki podkładki opierały się o rogi podstawy diody i przyklejasz np. cyjanopanem. Niektóre podkładki pod xm-l są trochę większe i jest pół milimetra luzu, no to trzeba to jakoś rozdzielić. Robię już tak od dawna, bo zawsze zapomnę zamówić podkładki pod XP-G Ostatnio szukałem na forum ale też nikt nie miał.smokuxx1987 pisze:Jeszcze musze dobrze diode wycentrować bo narazie nie mam podkładek centrujących a tylko izolujące.
Podkładki pod XP-G do refa z otworem 7mm (pod XM-L) pojawiły się na FastTech .
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
- smokuxx1987
Pomysł ze zwykłą podkładką do XM-L w "karo" jest bdb. Robię takie w Mini szperacz C10 (czarna C10 z XP-G2).smokuxx1987 pisze:Zbychur próbowałem dokładnie to zrobić ale bez kleju i podkładka się przekręcała.
Wczoraj zamówiłem podkładki pod XP-G ale na otwór w refie 5 mm, są na intl-outdoor.com.
Dzięki Dariusz te z fasttecha też zamówie.
Tu dioda wchodzi dość głęboko. Ważne dla skupienia w refie z A9.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl