Thrower na "broń" ASG

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
tefawsrerges2123

Post autor: tefawsrerges2123 »

Bierz Predatora na XP-G2. W kwietniu pożyczyłem od Kazika, bo potrzebowałem właśnie na LARPa asg, gdzie pół rozgrywki toczyło się już po ciemku. Miał wygar większy niż halogen na samochodzie, co chwila było "Cyp światło". Właściwie to całemu oddziałowi tą latarką pomogłem...
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Predator XP-g2 to dobre rozwiązanie, zmiana trybów po przez obrót głowicą. Znaczy to tyle, że sobie ustawisz 2 poziomy jasności i albo odkręcisz, albo dokręcisz. Zawsze to więcej niż jeden :D

Skupienie jest bardzo dobre, prawdziwa latarka taktyczna nie do zajechania. Zobacz co z nią robi Rumun:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lvA79TAMu6c[/youtube]
tefawsrerges2123

Znajomy opowiadał, jak kiedyś w CQB ustawili ją na szafie naprzeciwko drzwi, a sami schowali się w rogach pomieszczenia. Każdy, kto wpadał od razu strzelał w światło, siedzieli tam w uj długo czasu, latarka co chwila obrywała, do tego stopnia, że w końcu spadła zestrzelona długą serią. Na szybie nie było żadnego odprysku, otrzepana działała i wyglądała jak nowa.
Awatar użytkownika
Uka

A tu Rumun chciał ją zastrzelić z prawdziwej broni, a latarce nic.
tefawsrerges2123

Jak dla mnie, to jeśl chodzi o wybór latarki taktycznej, Predator jest bezkonkurencyjny. Nawet nie ma porównania do innych.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

W takim razie mam jeszcze 1 pytanie (albo i 2).
Obecnie w mhuncie dostępne są modele XM-L tańsze o 80zł i XP-G2 droższe o 80zł.
Kolega już właściwie jest zdecydowany na jej zakup ale i tak chce, żeby przeszła przez moje ręce celem poprawienia jej osiągów (wymiana diody na XP-G2 S2, podłoża na SinkPad(opodobne) i jeśli się da to także dorzucenie kilku mA w diodę). Czy latarka ta jest rozbieralna do tego stopnia by wymienić diodę i czy refy w modelach XP-G i XM-L są identyczne ?
Ostatnio zmieniony środa 11 gru 2013, 13:28 przez ElSor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Uka

Oczywiście nie ma rzeczy nie możliwych...

Przeglądając fora polskie i zagraniczne nie spotkałem się z takimi informacjami lub zdjęciami. Tak samo nie ma zapasowych koronek itp. Prawdopodobnie jest ona klejona.
tefawsrerges2123

Według mnie nie ma sensu rozbierać tej lampki. Jest wystarczająco dobra po wyjęciu z pudełka.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Uka pisze:Przeglądając fora polskie i zagraniczne nie spotkałem się z takimi informacjami lub zdjęciami. Tak samo nie ma zapasowych koronek itp. Prawdopodobnie jest ona klejona.
Też poświęciłem kilka minut na poszukiwanie takowych zdjęć i nie znalazłem rozebranej latarki. Jeśli jest klejona nawet koronka to ... oby tylko szybki były pancerne.
Pvt.CyP pisze:Według mnie nie ma sensu rozbierać tej lampki. Jest wystarczająco dobra po wyjęciu z pudełka.
Ja o tym wiem ale upartemu nie wytłumaczysz :razz: Choć gdyby wymienić diodę z R5 na S2 i dołożyć prądu z 1,5 na 2A to różnicę musiałoby być widać bez 2ch zdań.
tefawsrerges2123

To mu po prostu powiedz czego tam nie zrobiłeś i zadziała placebo :-P Nie rozumiem tego pędu do modowania latarki skoro to nie jest wymagane. Tuning dla samego faktu tuningu... Głupota.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ale wtedy będzie ona lepsza od reszty :P Można też zmostkować sprężynkę :) I to nie jest "tuning dla samego faktu tuningu" ponieważ efekty będą widoczne (no może poza zmostkowaniem sprężynki)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Wojto pisze: Można też zmostkować sprężynkę
Za takie pieniądze sprężynka powinna już być pozłacana i mostkowanie tu nie wiele zmieni.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Nie wygląda na złoto, może srebro: http://i243.photobucket.com/albums/ff97 ... tor052.jpg
Przy okazji - te matowe pokrycie to anodyzacja? Wygląda świetnie, jakby była powlekana gumą :)
Awatar użytkownika
Uka

Wojto pisze:Nie wygląda na złoto, może srebro: http://i243.photobucket.com/albums/ff97 ... tor052.jpg
Przy okazji - te matowe pokrycie to anodyzacja? Wygląda świetnie, jakby była powlekana gumą :)
Latarka jest anodyzowana na mat, bardzo przyjemne wrażenie organoleptyczne daje to ;)

Gumowe są tylko pierścienie.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Wojto pisze:Nie wygląda na złoto, może srebro
Pewnie platyna :)
ODPOWIEDZ