Spręzone powietrze własnej roboty
Sprawdź zapalniczką jak pięknie płonie to "sprężone powietrze" w puszce
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Na 40 metrach pod wodą wypełniłem kwadratową butelkę po Żywcu Zdrój i zakręciłem. Jak łatwo policzyć, było w niej 5 atmosfer, czyli różnica 4 (na powierzchni ziemi mamy +/- 1 atmosferę - stąd z resztą nazwa). Zrobiła się okrągła i można było nią wbijać śledziedominos96 pisze:Zwykła butelka PET, jak gdzieś w terenie trzeba coś przedmuchać to po co tyle żelastwa targać, a tutaj wejdzie nam spokojnie 5 barów (sam testowałem, nie znalazłem butelki która by tego nie wytrzymała, no jedynie butelka po wodzie żywiec zmieniła trochę kształt.)
W takich butelkach najsłabszym ogniwem jest gwint nakrętki - jak wystrzeli, to może sporego guza nabić.
A z butli nurkowej przez przetokę to się i koła pompowało a aucie, i ognisko 2metrowe w deszczu rozpalało. Niestety, jeden śmiałek chciał sobie ułatwić pompowanie materaca - zrobił z niego wielką kulkę jak mu wszystkie łączenia w środku puściły. No ale to 200 atmosfer a nie 5, więc różnica znaczna.
"In the brave new world of the year 2000, a kiss can still break your heart." - Program from Cirque du Soleil's Alegría
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?