Najtańsze ledy Cree? Gdzie?
Najtańsze ledy Cree? Gdzie?
Witam. Dostałem właśnie 10 latareczek od firmy ochroniarskiej w której są poprzepalane ledy ze starości. Chciałem powkładać tam XM-l (najlepiej t6 ), ale zauważyłem że najtaniej kosztują one 30zł/szt ( co i tak będzie kosztować mnie 300zł ). Wiece może gdzie można kupić owe ledy w mniejszej cenie? Nie muszą być na podkładach. Latareczki to WF-501B na 6x amc. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 gru 2013, 20:42 przez Drut12, łącznie zmieniany 1 raz.
W maritex-ie masz emitery poniżej 20zł brutto. I co do uszkodzenia ze starości to raczej mało prawdopodobne chyba, że naprawdę bardzo dużo świecili ale ja bym się dokładnie przyjrzał odprowadzaniu ciepła, bo z tego co kojarzę to UF WF-501 jest na d26, a nie wkręcanej głowicy. Na forum znajdziesz zdjęcia i opisy jak poprawić termikę.
Obstawiam złe odprowadzanie ciepła z diod, jeżeli latarki były prosto od chinczyka/allegro, to jak zawsze nawalone było pod diody badziewnego silikonu co przy module drop-in skończyło się tak jak piszesz.
Diody można kupić http://www.maritex.com.pl/pl/shop/products/ggid/18236 przy 10sztukach cena jest dobra.
Diody można kupić http://www.maritex.com.pl/pl/shop/products/ggid/18236 przy 10sztukach cena jest dobra.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Sterowniki direct drive (DD) często padają po jakimś czasie, szczególnie gdy używa się dobrych markowych ogniw i trybu 100%, po prostu mosfet się przepala, ze względu na stosunkowo duży prąd, nieraz ponad 3,5A.
Ale tu jest mowa o wf-501 podobno ze sterownikami 6*amc, czyli dobre driverki, kłopot to ciepło a przy 2,1A jest już go sporo do odprowadzenia, sam mam bliźniaczy model wf-502 ze sterownikiem 6*amc, używam od ponad 2 lat, oczywiście moduł owinięty ciasno folią.
[ Dodano: 8 Grudzień 2013, 21:55 ]
Ale tu jest mowa o wf-501 podobno ze sterownikami 6*amc, czyli dobre driverki, kłopot to ciepło a przy 2,1A jest już go sporo do odprowadzenia, sam mam bliźniaczy model wf-502 ze sterownikiem 6*amc, używam od ponad 2 lat, oczywiście moduł owinięty ciasno folią.
[ Dodano: 8 Grudzień 2013, 21:55 ]
Możesz dać cienką warstwę na moduł, owinąć folią, i potem na ściankę głowicy również cienką warstwę przed włożeniem modułu.Wojto pisze:A smarować tą folię pastą termo ?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.