Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
mick1

Post autor: mick1 »

DNF: chwilowo się poddam. Zaczekam na wiosnę. To drugie auto w rodzinie, więc wiele km nie robi.
DNF

Post autor: DNF »

Co to za autko?
belushi

Post autor: belushi »

artur_n pisze: A przy okazji kazaliśmy sprawdzić co się dzieje z hamulcami bo coś słabo hamuje. Po zajrzenia do zbiorniczka przerażenie. To co tam zobaczyłem przeszło wszelkie oczekiwania. A żeby było jeszcze śmieszniej wlany jest zły płyn DOT4 a do aut z ESP stosuje sie o innej lepkości. Czeka mnie czyszczenie i płukania układu i wymiana płynu.

I jak tu ufać mechanikom?
Wymiana płynu co 2 lata. W motocyklu robię to co rok. ABS czy ESP nie wnikaj- lej w miarę dobry DOT4 i będzie działać. Zresztą, zrobisz jak uważasz- dla mnie to marketingowe pitupitu.
A mechanikom nie wierzę nic a nic dlatego jak oddaje auto do warsztatu to mu się patrzę na ręce albo robię sobie sam- strasznie się wtedy mój brat denerwuje ;)

B
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Ale faktycznie płyn do aut z ESP różni sie. Nawet na korku od wlewu jest napisane co ma być a i tak wlał zły. Z tego co mi mówiono to ma być ATE SL6. A wcześniejszy mechanik tam wymienił, że cały syf z tłoczków wylądował w układzie.

A wymiana co 2 lata to faktycznie tak ma być.
Everybody lies...
belushi

Post autor: belushi »

artur_n pisze:Ale faktycznie płyn do aut z ESP różni sie. Nawet na korku od wlewu jest napisane co ma być a i tak wlał zły. Z tego co mi mówiono to ma być ATE SL6. A wcześniejszy mechanik tam wymienił, że cały syf z tłoczków wylądował w układzie.

A wymiana co 2 lata to faktycznie tak ma być.
Deko poza tematem, ale przydać się może i innym. Ten co piszesz wyżej to jest DOT4 tylko inaczej opisany przez firmy. Płyny hamulcowe wbrew pozorom niczym wielkim się nie różnią, tak samo jak oleje. To co lejecie i czym się sugerujecie to bardziej sprawa marketingowa jak jakościowa ;)
Podobnie jak każdy motocykl chromowany to Harlej Panie ;)
Ciekaw jestem co masz napisane na korku, rzuć mi PW co tam jest i jaka fura...

B
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Jakaś masakra, drugi dysk od WD (poprzedni wymieniony na gwarancji) po 70h pracy (!) ma 1700 relokowanych sektorów...
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Artur robiłeś auto w Biłgoraju? Powiesz u kogo?
mick1

Post autor: mick1 »

DNF:E90 diesel. Wiem gdzie leci, ale nie wiem z którego wężyka. Aby to sprawdzić niestety muszę zdjąć osłonę dolną i trochę się ubrudzić. O ile lubię grzebać przy aucie, to nie lubię marznąć :)
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

pier pisze:Artur robiłeś auto w Biłgoraju? Powiesz u kogo?
Menda co mi spaprała sprawę ma warsztat w Jarosławiu a poprawki po poprzedniku i każda następna prace będę robić na Majdanie Gromadzkim.
Everybody lies...
fxxx

Post autor: fxxx »

widzę, że specjaliści są wszędzie :)
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Kupiłem niecałe 2 miesiące temu nowe buty (za niemałe pieniądze) i będę musiał je reklamować bo tak zostały zszyte, że już rozłażą się na szwie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Fluxor pisze:Kupiłem niecałe 2 miesiące temu nowe buty (za niemałe pieniądze) i będę musiał je reklamować bo tak zostały zszyte, że już rozłażą się na szwie.
Nie czuj się osamotniony. Kupiliśmy tego samego dnia, tej samej firmy, dwie pary butów: damskie i męskie. Męskie do tej pory mają przytartą podeszwę na pięcie (trochę krzywo stawiam stopy). Damskie po trzeciej reklamacji (ten sam powód co u Ciebie) zostały wymienione na kasę. Więc ja z butów jak najbardziej jestem zadowolony, kobieta trochę mniej, ale za zwróconą kasę kupiła buty tej samej firmy tylko inny model (i jak na razie nic się z nimi nie dzieje), więc też w sumie zadowolona.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Dziś zmarł mój ojciec. :cry: Nie wiem nawet jak mam zareagować, jestem poza domem. Zmarł nagle, w domu. Jest mi łatwiej niż bym przypuszczał, może tak właśnie reaguje się na śmierć bliskiej osoby... :cry: Zupełnie nie wiem co myśleć i robić, więc wegetuję przed komputerem, bo wrócić mogę dopiero jutro rano. :cry:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Tomeqp, szczere wyrazy współczucia.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Współczuję...
W całej tragedii śmierci, pociesz się tym, że ojciec nie cierpiał. Moja teściowa, wstała rano, usiadła w fotelu przed telewizorem i już nie wstała, a teść leżał kilka miesięcy w szpitalu, i był "karmiony" kroplówką...
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Zablokowany