Latarka / rowerowa Quasar
Latarka / rowerowa Quasar
Co sądzicie o tej lampce? To ktoś z forum? http://allegro.pl/show_item.php?item=36 ... d00be2ff62
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
2010...
Absolutnie nieopłacalna jest ta o którą pytasz. To już lepsza jest ta http://www.skapiec.pl/site/cat/2270/comp/2588728 no i tańsza.
Pisze że diody od krajowego dystrybutora...
Dobra, potrzebuję lampę na rower oraz do użycia jako latarka, na 1 diodzie 10W (najlepiej XML2 U2), uchwyt na rower obracany lewo-prawo, przyciemniana (migania itp. nie musi być), najlepiej z kolimatorem (spot) bo nie ma ostrego odcięcia jak refy i soczewki. Co byście mi polecili? Nie jestem na bieżąco, sam produkuję lampy LED ale do innych celów.
Dobra, potrzebuję lampę na rower oraz do użycia jako latarka, na 1 diodzie 10W (najlepiej XML2 U2), uchwyt na rower obracany lewo-prawo, przyciemniana (migania itp. nie musi być), najlepiej z kolimatorem (spot) bo nie ma ostrego odcięcia jak refy i soczewki. Co byście mi polecili? Nie jestem na bieżąco, sam produkuję lampy LED ale do innych celów.
gorącego lata...
2010...
2010...
Tańsza to jest, może lepiej zbudowana ale NIE świeci lepiej.lajter pisze:Absolutnie nieopłacalna jest ta o którą pytasz. To już lepsza jest ta http://www.skapiec.pl/site/cat/2270/comp/2588728 no i tańsza.
Za tą cenę to bym nie kupił żadnej z powyższych zalinkowanych do tej pory i oczywiście nikogo nie zachęcam do zakupu. Osobiście polecam Convoy S2 lub S3 z kolimatorem 30 lub 15 stopni ew z seryjnym reflektorem jako lampkę "uniwersalną".
Nieco info o kolimatorach w Convoyach > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812 (powtarzam się ale jestem całkowicie usatysfakcjonowany efektami i polecam każdemu zapaleńcowi rowerowemu).
W zasadzie muszę się przyznać do błędnej oceny latarki z linka od Liro. Jeżeli latarka jest tak zmodowana, jak autor opisuje, może być zupełnie przyzwoitą konstrukcją. Na swoją obronę mam tylko mam tylko tyle, że szata graficzna przypomina stronę na allegro od neolux_pl , a tam kupiłem swoją pierwszą latarkę LED za 140zł, podobną do tej i było to największe padło z XM-L jakie w życiu widziałem.
Wracając do tematu, pomimo, że lampka może być przyzwoita, nawet sterowniki gość programuje lub zleca, ale jest możliwość konfiguracji, to cena jest jednak dość wysoka. Za te pieniążki można mieć np. gotowego SF X1 z rewelacyjnym sterownikiem lub full wypas S2 z naszego sklepiku i jeszcze zostanie.
Wracając do tematu, pomimo, że lampka może być przyzwoita, nawet sterowniki gość programuje lub zleca, ale jest możliwość konfiguracji, to cena jest jednak dość wysoka. Za te pieniążki można mieć np. gotowego SF X1 z rewelacyjnym sterownikiem lub full wypas S2 z naszego sklepiku i jeszcze zostanie.
Ciekawe jaki to sterownik, bo na pewno nie seryjny - 4 tryby i 2 ukryte strobo z mocami odpowiednimi do włączonego ostatniego trybu...
Natomiast zaniepokoił mnie ten wpis:
Natomiast zaniepokoił mnie ten wpis:
Czyżby nie był to constant current?Sterownik nie utrzymuje prądu zasilania diody na stałym poziomie, dzięki temu kosztem niewielkiej utraty jasności w
trakcie użytkowania - wydatnie wydłuża się czas pracy latarki bez wymiany ogniwa.
Ostatnio zmieniony piątek 06 gru 2013, 22:59 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Zadałem mu wczoraj pytanie na allegro i cisza, co źle świadczy o tej osobie. Nie kupuje się od takiego któremu nie chce się odpowiedzieć na twoje pytanie, prawda?
A pytanie brzmiało czy może to być na diodzie XML2 (którą mogę mu wysłać jeśli nie ma) i z kolimatorem bardziej spotowym. Skoro pisze że diody zaciąga od krajowego dystrybutora to dlaczego nie jest to na XML2? Cena mniej więcej ta sama więc jaki sens używać XML?
A pytanie brzmiało czy może to być na diodzie XML2 (którą mogę mu wysłać jeśli nie ma) i z kolimatorem bardziej spotowym. Skoro pisze że diody zaciąga od krajowego dystrybutora to dlaczego nie jest to na XML2? Cena mniej więcej ta sama więc jaki sens używać XML?
gorącego lata...
2010...
2010...
Wiesz co są różne sytuacje, np. losowe.Liro pisze:Zadałem mu wczoraj pytanie na allegro i cisza, co źle świadczy o tej osobie. Nie kupuje się od takiego któremu nie chce się odpowiedzieć na twoje pytanie, prawda?
Już nie mówię, że może być w tej grupie kilkuset tysięcy osób co przez Ksawerego nie mają prądu od 2 dni.
Może nie mieć internetu z winy dostawcy itd. itp.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 gru 2013, 10:24 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.