Dremel Versa Tip - problem
Dremel Versa Tip - problem
Witam.
Mam problem z palniczkiem, zresztą na własne życzenie
Zatankowałem lipnego gazu z kartusza i zapchał się dyszo-filterek.
Nie mam gdzie tego kupić, pisałem do dystrybutora - zero odzewu.
Płukałem w rozpuszczalniku, przedmuchiwałem...
Co mogę jeszcze zrobić? Wypalić?
Mam problem z palniczkiem, zresztą na własne życzenie
Zatankowałem lipnego gazu z kartusza i zapchał się dyszo-filterek.
Nie mam gdzie tego kupić, pisałem do dystrybutora - zero odzewu.
Płukałem w rozpuszczalniku, przedmuchiwałem...
Co mogę jeszcze zrobić? Wypalić?
Ostatnio zmieniony wtorek 03 gru 2013, 19:08 przez Claymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda jak dławik elektrozaworu- na początek spróbuj przemyć w bęzynie ekstrakcyjnej lub nawet wymoczyć.
Potem wkręć w imadło i sprężonym powietrzem od tyłu potraktuj.
Jak nic nie pomoże zobacz czy nie ma tam żadnych uszczelek (może się dalej rozkręca) ,połóż na palniku kuchenki w płomieniu spiekiem i grzej.
Dalej zostaje acetylen tylko z nim ostrożnie...
Choć jeśli to drobiny rdzy lub metalu może mie pomóc.
Potem wkręć w imadło i sprężonym powietrzem od tyłu potraktuj.
Jak nic nie pomoże zobacz czy nie ma tam żadnych uszczelek (może się dalej rozkręca) ,połóż na palniku kuchenki w płomieniu spiekiem i grzej.
Dalej zostaje acetylen tylko z nim ostrożnie...
Choć jeśli to drobiny rdzy lub metalu może mie pomóc.
- waldek.leg
Spróbuj przeczyścić ten element denaturatem, wtryski LPG w większości nierozbieralne właśnie się tym czyści. A jeśli posiadasz wanienkę ultradźwiękową to w połączeniu z denaturatem powinno pomóc.Claymore pisze:Gaz był z kartusza do gazowej kuchenki turystycznej
Gaz roboczy to propan-butan a jednym z zanieczyszczeń jest smolista (mazut) substancja która zapewne zatkała ten filterek.
z pozdrowieniami Waldek,
Dobry wieczór, dawno się zarejestrowałem ale to chyba mój pierwszy post.
Dwa trzy lata temu miałem podobny problem i udało mi się kupić dyszę w centralnym serwisie firmy BOSH, Dremel to chyba ich jakiś "pączek". Z tego co pamiętam to cena była w okolicach 7-8 zł. Chciałem kupić więcej aby było na zapas ale mieli tylko jedną. Podaję namiary gdzie to kupiłem:
Bosch Serwis Centralny
ul. Szyszkowa 35/37, 02-285 Warszawa
Tel. 22 715 44 50
22 715 44 60
Faks 22 715 44 40
Dwa trzy lata temu miałem podobny problem i udało mi się kupić dyszę w centralnym serwisie firmy BOSH, Dremel to chyba ich jakiś "pączek". Z tego co pamiętam to cena była w okolicach 7-8 zł. Chciałem kupić więcej aby było na zapas ale mieli tylko jedną. Podaję namiary gdzie to kupiłem:
Bosch Serwis Centralny
ul. Szyszkowa 35/37, 02-285 Warszawa
Tel. 22 715 44 50
22 715 44 60
Faks 22 715 44 40
gregorek,
Dzięki!
Jak czyszczenie nie pomoże, to na pewno skorzystam z Twoich informacji.
Dzięki!
Jak czyszczenie nie pomoże, to na pewno skorzystam z Twoich informacji.
Ostatnio zmieniony sobota 07 gru 2013, 22:36 przez Claymore, łącznie zmieniany 1 raz.