Witam wszystkich. Kupiłem następującą ładowarkę. Szukam do niej czujnika temperatury, ale nie wiem jaki można w niej zastosować. Bardzo proszę o pomoc.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Spojrzałem do noty i tak, żeby działała kontrola temperatury trzeba jeszcze dobrać R1 i R2 tak żeby powstał dzielnik napięcia: http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/dat ... TP4056.pdf - tu jest wszystko.
Proponuję R1 5K, R2 10K, termistor 10k, tak na próbę.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
LM35 nie będzie działał w tej konfiguracji , potrzebujesz na wejściu TEMP układu napięcia dla wysokiej temperatury 2,25 V a dla niskiej 4V przy napięci zasilania 5V . Nie przeczytałeś dokumentacji gdzie jest to opisane .
Sprawa rozwiązana, więc chyba nikt się nie obrazi. Do czego w ogóle ten czujnik ma służyć? Takie zabezpieczenie, które wyłącza zasilania w przypadku przegrzania czy co?