Convoy S2 problem
-
Convoy S2 problem
Witam
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich serdecznie i proszę o wyrozumiałość. Przechodząc do tematu moim problemem jest samoczynna zmiana trybów świecenia w latarce convoy s2 pod wpływem wstrząsów, wibracji. Podczas jazdy rowerem nawet małe nierówności na drodze powodują przejście na wyższy/niższy tryb lub stroboskop. Poza tym, że jest to bardzo uciążliwe może spowodować także niebezpieczeństwo na drodzę. Latarkę kupiłem pare miesięcy temu i używałem dość sporadycznie. Czytałem, że wiele podobnych latarek wymaga małego dopracowania stąd moje pytanie czy ktoś z forum mógłby pomóc w tej sprawie lub ewentualnie polecić jakiś serwis/sklep na terenie górnego śląska gdzie wykonują takie modyfikacje ?
Pozdrawiam Mateusz
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich serdecznie i proszę o wyrozumiałość. Przechodząc do tematu moim problemem jest samoczynna zmiana trybów świecenia w latarce convoy s2 pod wpływem wstrząsów, wibracji. Podczas jazdy rowerem nawet małe nierówności na drodze powodują przejście na wyższy/niższy tryb lub stroboskop. Poza tym, że jest to bardzo uciążliwe może spowodować także niebezpieczeństwo na drodzę. Latarkę kupiłem pare miesięcy temu i używałem dość sporadycznie. Czytałem, że wiele podobnych latarek wymaga małego dopracowania stąd moje pytanie czy ktoś z forum mógłby pomóc w tej sprawie lub ewentualnie polecić jakiś serwis/sklep na terenie górnego śląska gdzie wykonują takie modyfikacje ?
Pozdrawiam Mateusz
Na początku polecam samodzielnie dokręcić wszystkie części latarki. Jeśli to nie pomoże to musisz znaleźć kogoś z lutownicą, kto umie się nią posługiwać celem dolutowania do sprężynki przy sterowniku małego mosiężnego styku, który można pozyskać np ze startera do świetlówek.
Od biedy latarkę możesz wysłać do kogoś z tego forum lub udać się osobiście do kogoś z okolicy, bo serwis zazwyczaj zedrze jak za nową latarkę
Od biedy latarkę możesz wysłać do kogoś z tego forum lub udać się osobiście do kogoś z okolicy, bo serwis zazwyczaj zedrze jak za nową latarkę
Ja w swoim Convoy'u S2 dolutowałem do styku "minus" (czyli ten przy włączniku) taki krążek, bo bateria miała wyczuwalny luz.
-
Jak nie chcesz lutować to taki krążek miedziany czy stalowy (nawet podkładkę z małą dziurką) przykładasz do ogniwa i owijasz taśmą typu scotch.TęczowyPotwór pisze:Wydaje mi się, że właśnie chodzi o takie głupstewko i przez to latarka przerywa, zmienia tryby. Wolałbym jednak nie kombinować z tym sam ponieważ jest większe prawdopodobieństwo, że będzie gorzej.
W ten sposób wydłużasz ogniwo
-
-