Mocna niemarkowa latarka- co polecacie?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
lopi68

Mocna niemarkowa latarka- co polecacie?

Post autor: lopi68 »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Po przekopaniu internetu, czytaniu opinii, porad, muszę przyznać, że zgłupiałem. Chciałem się poradzić jaką latarkę zakupić na allegro. Potrzebuję przede wszystkim jak najmocniejszej i dość solidnej. Na markowe sprzęty mnie nie stać, wtedy zapewne zakupiłbym latarkę fenixa. Przedział cenowy na jaki mogę sobie pozwolić to 100-130 zł. Mam złe doświadczenia z latarkami do 50 zł, gdyż długo nie podziałały. Tylko nie wiem czy za taką kwotę da się kupić coś mocniejszego i być spokojnym, żę łądnych kilka lat podziała.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Napisz do czego ma być używana latarka, jaki typ zasilania preferujesz, czy rozmiar latarki ma znaczenie.
Na allegro ciężko będzie.
Masz ogniwa li-ion 18650 i ładowarke do nich?
Z chin byś się z mieścił w tym budżecie za cały zestaw.
W Polsce za komplet będziesz musiał troche dopłacić, ale warto.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Witaj!
Coś doradzimy ale napisz jeszcze jakie zasilanie preferujesz (AA, 18650, itp).
Czy budżet jest tylko na latarkę, czy na cały zestaw ( latarka, ładowarka, akumulator)
Ważna sprawa to przeznaczenie latarki, np, szperacz o zasięgu 100m czy coś mniejszego do świecenia na bliskie odległości 30-60m.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
lopi68

Post autor: lopi68 »

Szperacz odpada, ale poza tym wielkość bez znaczenia, budżet przeznaczony na samą latarkę, co do zasilania wydaje mi się że najlepsze rozwiązanie to 18650. A latarka ma służyć głównie do obserwacji nocnych łąki lasy itp. :)
fazi

Post autor: fazi »

Takim rozsądnym kompromisem na średnie odległości (do ok. 50 m) wydaję się być Convoy S2. A za kasę jaką chcesz przeznaczyć to dostaniesz w naszym sklepiku wypasa po konkretnych modyfikacjach np: taka sztuka

Pzdr
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Do obserwacji łąk to jednak moim zdaniem przyda się trochę więcej zasięgu i taka convoy M1 sprawdziła by się idealnie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Kyle

Re: Mocna niemarkowa latarka- co polecacie?

Post autor: Kyle »

lopi68 pisze:Mam złe doświadczenia z latarkami do 50 zł, gdyż długo nie podziałały.
Z ciekawości: jakie to były modele (może daj link jak wyglądały, jeśli to jakieś no-name) i jak długo wytrzymały?
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Strzelam że ich nazwa to "Police" albo "CośtamFire"
ODPOWIEDZ