Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
A nie da się zrobić coś na styl włącznika żelowego, paskowy na broń tylko do roweru, nie trzeba by było odrywać ręki od kierownicy ?
[ Dodano: 26 Listopad 2013, 17:38 ]
Doszło cudeńko. Co do samej lampeczki to mam "podobną" tyle że z zoomemm, od razu widać że jakość wykonania to różnica kilku klas na korzyść X1. Wkrótce testy, ten tydzień pracuję na nocki więc jak znalazł.
[ Dodano: 26 Listopad 2013, 17:38 ]
Doszło cudeńko. Co do samej lampeczki to mam "podobną" tyle że z zoomemm, od razu widać że jakość wykonania to różnica kilku klas na korzyść X1. Wkrótce testy, ten tydzień pracuję na nocki więc jak znalazł.
Hornit,WALLe BPM-2SL LED MACTRONIC
EDC X1
EDC X1
Już pytałem o taki włącznik i się nie da, a przydałby się taki switch przy gripie.
Coś w tym stylu tylko na końcu zamontowany włącznik rewersowy.
http://www.fasttech.com/products/1610/1 ... r-surefire
Coś w tym stylu tylko na końcu zamontowany włącznik rewersowy.
http://www.fasttech.com/products/1610/1 ... r-surefire
EDC X1
Convoy S2
Convoy S2
Masz wersję standard, nie posiada stroboskopu. Instrukcja jest w pierwszym poście tego wątku.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
X1 vs Convoy S2 Dariusza70
Dzien Dobry,
Nie wiem czy to odpowiednie forum.
Jako ze nie stac minie na zakup tandety chialbym kupic cos wiadomego tj Panska X1 lub Convoy S2 Dariusza
Latarka bedzie w 95% wykorzystywana na rowery ( moze pozniej dokupie cos drozszego z miej rozproszona optyka solarforce?)
Potrzebuje strobo wiec tylko extended wchodzi w gre.
Dariusz odpisal ze tez moze dolaczyc za oplata extended.
Jakie jak sa roznice miedzy Convoy S2 a panska latarka. Biarac pod uwage ze elektronika jest ta sama tj panskiej produkcji
Przepraszm za naine pytanie
Jakie sa roznice miedzy panska X1 a ConvoyS2. Jezeli mial pan S2 w reku
Chodzi mi tutaj glownie o jakosc gwintow, stykow i optke
Ktora obudowa wg pana jest solidniejsza ?
Nie wiem czy to odpowiednie forum.
Jako ze nie stac minie na zakup tandety chialbym kupic cos wiadomego tj Panska X1 lub Convoy S2 Dariusza
Latarka bedzie w 95% wykorzystywana na rowery ( moze pozniej dokupie cos drozszego z miej rozproszona optyka solarforce?)
Potrzebuje strobo wiec tylko extended wchodzi w gre.
Dariusz odpisal ze tez moze dolaczyc za oplata extended.
Jakie jak sa roznice miedzy Convoy S2 a panska latarka. Biarac pod uwage ze elektronika jest ta sama tj panskiej produkcji
Przepraszm za naine pytanie
Jakie sa roznice miedzy panska X1 a ConvoyS2. Jezeli mial pan S2 w reku
Chodzi mi tutaj glownie o jakosc gwintow, stykow i optke
Ktora obudowa wg pana jest solidniejsza ?
Odpowiedź będzie prosta. Nie miałem w ręce S2, zatem nie wypowiem się o tej latarce.
W X1 gwinty i powłoka są wysokiej jakości, cała reszta oczywiście również (szkło, optyka, driver, włącznik).
W X1 gwinty i powłoka są wysokiej jakości, cała reszta oczywiście również (szkło, optyka, driver, włącznik).
Witam. Mam pytanie odnośnie prądu pobieranego przez diodę. Dlaczego prąd zmierzony na naładowanym ogniwie wynosi 1,4A na trybie 100%. Latarka oczywiście świeci bardzo mocno ale dlaczego nie ma 2,8A. Czy może źle coś mierze. Tryby zmieniam odrywając jeden koniec miernika dochodzącego do obudowy.
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 755968.jpg
Z jednej strony widać 4xAMC ale nie wiem co jest po drugiej stronie sterownika. Może dostałem sterownic 4xAMC i dlatego jest tylko 1,4A a miało być 2,8A. Nie wydaje mi się że miernik pokazuje połowę rzeczywistego prądu. W innych tematach można było się spotkać że pomiary zamiast 2,8A pokazywały 2,2A a po wymianie przewodów miernika było już 2,8A. Czy miernik mógłby aż tak przekłamywać rzeczywistość skoro wszystko inne nim mierzone ma tyle ile mieć powinno.
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 755968.jpg
Z jednej strony widać 4xAMC ale nie wiem co jest po drugiej stronie sterownika. Może dostałem sterownic 4xAMC i dlatego jest tylko 1,4A a miało być 2,8A. Nie wydaje mi się że miernik pokazuje połowę rzeczywistego prądu. W innych tematach można było się spotkać że pomiary zamiast 2,8A pokazywały 2,2A a po wymianie przewodów miernika było już 2,8A. Czy miernik mógłby aż tak przekłamywać rzeczywistość skoro wszystko inne nim mierzone ma tyle ile mieć powinno.
Jednym z powodów jest spadek napięcia na mierniku i jego kablach. Temat wielokrotnie dyskutowany na tym forum.
Rozwiązanie problemu: użyj dobrego firmowego miernika z krótkimi, grubymi kablami.
Sprawa druga - jakość akumulatora. Te z demontażu mają wysoką rezystancję wewnętrzną i nie są w stanie oddać dużego prądu nigdy.
Rozwiązanie problemu: kup nowe, firmowe ogniwo.
Rozwiązanie problemu: użyj dobrego firmowego miernika z krótkimi, grubymi kablami.
Sprawa druga - jakość akumulatora. Te z demontażu mają wysoką rezystancję wewnętrzną i nie są w stanie oddać dużego prądu nigdy.
Rozwiązanie problemu: kup nowe, firmowe ogniwo.
Pod ten sam miernik co poprzednio wziąłem krótkie przewody od innego miernika od mierzenia kondensatorów i wynik to ponad 2,7A więc wszystko jest tak jak należy pomimo ogniw z demontażu. Zresztą trudno by mi było uwierzyć że ta latarka mgła by świecić jeszcze mocniej skoro teraz jest bardzo jasno. Co do samej latarki to mogę ją polecić każdemu kto się jeszcze nie zdecydował na wybór latarki. Mam wersję z soczewką TIR wąska i jak dla mnie jej szerokość jest optymalna ponieważ świeci daleko i jednocześnie dosyć szeroko, do tego dioda XML-2 4C i mamy dzień w środku nocy. Posiadałem wcześniej latarkę typu "szperacz bazarowy" który obiekt oddalony o jakieś 40m oświetlał może na szerokości 1m i dawał trupie biało-niebieskie światło a teraz praktycznie cały budynek o szerokości 15m jest oświetlony, nie wspominając że tamtego chińczyka do kieszeni bym nie zmieścił.
Witam, to ja dorzucę jeszcze pytanie o stopień nagrzewania latarki. Było wcześniej napisane, że powinna pracować tylko w ruchu, nie zaś jako świeczka. Moja natomiast spokojnie może stać na stole i jest trochę ciepła. Czy może to być wina starych ogniw z laptopa, które w ładowarce niby 0,5A ładują się blisko 20h (a właściwie jak długo, sprawne ogniwo powinno się ładować w takiej ładowarce?), ale osiągają 4,26V i nie muszę ich przesadnie często zmieniać?
Korpus latarki X1 może mieć temp. rzędu 60°-65°C czyli latarka będzie b. gorąca. To normalne. Zabezpieczenie termiczne zaprojektowane jest pod kątem ochrony elektroniki przed awarią z powodu przegrzania i to założenie spełnia w stu procentach.
Jeśli latarka jest tylko ciepła w maksymalnym trybie, oznacza to zużycie ogniwa (wysoka rezystancja wewnętrzna). Taki akumulator nigdy nie dostarczy prądu 2,8A. Latarka nie pracuje pełną mocą, po prostu.
Jeśli latarka jest tylko ciepła w maksymalnym trybie, oznacza to zużycie ogniwa (wysoka rezystancja wewnętrzna). Taki akumulator nigdy nie dostarczy prądu 2,8A. Latarka nie pracuje pełną mocą, po prostu.
Sprawdzałem mic na maxa latarki będąc na balkonie, temperatura około 2+ i trochę wiaterek, korpus latarki był"chłodny" ale po wejściu do mieszkania zaraz osiągała temperaturę wyższą , wnioskuję że nie trzeba być w ruchu przy mogłem temp.aby latarka pracowała normalnie
Hornit,WALLe BPM-2SL LED MACTRONIC
EDC X1
EDC X1
- michal2001lach
Stroboskopy dostępne są w wersji extended.