Hej,
Przymierzam się do zakupu na forum ENB-Tri18650
https://www.fasttech.com/products/1421/10002784/1381305
Ma to być dla mnie uniwersalny power bank, który naładuje nawigację, smartfona i wszelką inną elektronikę w trasie.
Zastanawiam się tylko czy powyższy sprzęt jest również dobrą ładowarką ogniw 18650 4,2V bo z pewnością tak też bym z niego korzystał aby podładować np. ogniwa z oświetlenia.
Wiem że posiada taką funkcję ale jak się to spisuje? Ile czasu ładuje 3x 18650 4,2V?
Chcę kupić coś na tyle uniwersalnego by nie musieć dodatkowo zabierać ze sobą ładowarki do ogniw
ENB-Tri18650 Bank energii oraz ładowarka
Tego to nie sprawdzałem, jedynie podładowałem akusy, wskaźnik pokazywał pomarańczowe światełko.
Za kolejne dwa tygodnie może sprawdzę
EDYCJA
Sprawdziłem również czas ładowania. Zasilacz to oryginalny od amazon kindla, kabel od Samsunga,
czas ładowania akusów trwał ok 14h. Akusy wyssane do 3V, pojemność ok 2650mAh każda sztuka.
Pozdrawiam
Za kolejne dwa tygodnie może sprawdzę
EDYCJA
Sprawdziłem również czas ładowania. Zasilacz to oryginalny od amazon kindla, kabel od Samsunga,
czas ładowania akusów trwał ok 14h. Akusy wyssane do 3V, pojemność ok 2650mAh każda sztuka.
Pozdrawiam
Mam podobnie, zasilacz to ładowarka USB Philips 5V 2,1A z biedronki za 9,9zł , 3 różowe samsungi 2600mAh (nówki) około 13-14h od 3V do 4,19VDNF pisze:EDYCJA
Pozdrawiam