Hosty Convoy M1, M2 z Fasttech
Hosty Convoy M1, M2 z Fasttech
Witam,
Przeczesałem trochę forum na temat Convoy'ów M1 & M2, ale nie znalazłem interesujących informacji.
Przymierzam się do kupna tychże hostów z Fasttech i chciałbym się od Was dowiedzieć o nich słów kilka:
1. Ogólne plusy/minusy, jakość, co lepsze.
2. Jaką rolę odgrywa różna średnica reflektorów w S2, M1, M2, czyli jak to się ma w świeceniu?
3. Gdzie można dostać szybki z powłokami AR do M1 (31mm) oraz M2 (28mm)?
4. Gdzie można dostać reflektory SMO do M1 oraz M2?
Bo na Fasttech nie posiadają.
Pozdrawiam
Przeczesałem trochę forum na temat Convoy'ów M1 & M2, ale nie znalazłem interesujących informacji.
Przymierzam się do kupna tychże hostów z Fasttech i chciałbym się od Was dowiedzieć o nich słów kilka:
1. Ogólne plusy/minusy, jakość, co lepsze.
2. Jaką rolę odgrywa różna średnica reflektorów w S2, M1, M2, czyli jak to się ma w świeceniu?
3. Gdzie można dostać szybki z powłokami AR do M1 (31mm) oraz M2 (28mm)?
4. Gdzie można dostać reflektory SMO do M1 oraz M2?
Bo na Fasttech nie posiadają.
Pozdrawiam
Ostatnio zbudowałem M1. Całość jest ok, ale do wymiany jest szybka. Zrobiłem też szybkie poszukiwanie po znanych mi sklepach zagranicznych i szybek brak. Te jednak można dorobić u optyka. Z reflektorem jest większy problem.
Im większy reflektor tym większy zasięg i lepsze skupienie. Z tego co się zorientowałem literki S, M, L odnoszą się do zasięgów jak small, medium i long range.
Im większy reflektor tym większy zasięg i lepsze skupienie. Z tego co się zorientowałem literki S, M, L odnoszą się do zasięgów jak small, medium i long range.
To tak, podkładka jest w zestawie. Otwór w reflektorze jest na tyle duży, że zmieści się tam dioda, a ref oprze się o podłoże diody. Pozwoli to na wsunięcie diody głębiej w reflektor co czasem jest pożądane. Ja u siebie zastosowałem jednak podkładkę centrującą, żeby uniknąć luźno latającego ogniwa.
W M1 reflektor jest wyjmowany od przodu i niedociśnięty lata w obudowie, więc tak czy siak musi zostać czymś dociśnięty. A śruby trzeba przypiłować ba wystają za pigułę.
W M1 reflektor jest wyjmowany od przodu i niedociśnięty lata w obudowie, więc tak czy siak musi zostać czymś dociśnięty. A śruby trzeba przypiłować ba wystają za pigułę.