Kindle 2 w połowie martwy po wymianie ekranu
Kindle 2 w połowie martwy po wymianie ekranu
Witajcie.
Trafił do mnie Amazon Kindle 2 na wymianę ekranu. Ekran zamówiłem z eBay, po wielu trudnościach dotarł.
Dziś wziąłem się za wymianę, składam w całość a tu co? Paski, kreski i linie..
Najpierw pionowe, potem poziome, teraz to mam zeszyt w kratkę. Kilka razy wpinałem od nowa taśmę ekranu,
wyciągałem baterię na kilka minut, podłączałem pod komputer (jest dostęp do plików), później soft reset,
jak i hard reset i nic.. Ekran reaguje mrugnięciami, a potem znów linie. Ma ktoś jakiś pomysł?
Uszkodzony wyświetlacz?
Pozdrawiam
Trafił do mnie Amazon Kindle 2 na wymianę ekranu. Ekran zamówiłem z eBay, po wielu trudnościach dotarł.
Dziś wziąłem się za wymianę, składam w całość a tu co? Paski, kreski i linie..
Najpierw pionowe, potem poziome, teraz to mam zeszyt w kratkę. Kilka razy wpinałem od nowa taśmę ekranu,
wyciągałem baterię na kilka minut, podłączałem pod komputer (jest dostęp do plików), później soft reset,
jak i hard reset i nic.. Ekran reaguje mrugnięciami, a potem znów linie. Ma ktoś jakiś pomysł?
Uszkodzony wyświetlacz?
Pozdrawiam
Ponoć przed było wszystko ok, do czasu, aż nie został zgnieciony wyświetlacz
To był powód jego wymiany. Teraz zauważyłem, że po włączeniu czytnik reaguje na klawisze, ponieważ
kreski na ekranie zmieniają swoje położenie. Czy to możliwe, aby rozstaw ścieżek na taśmie nieznacznie
się różnił z oryginałem co właśnie powoduje takie zachowanie?
To był powód jego wymiany. Teraz zauważyłem, że po włączeniu czytnik reaguje na klawisze, ponieważ
kreski na ekranie zmieniają swoje położenie. Czy to możliwe, aby rozstaw ścieżek na taśmie nieznacznie
się różnił z oryginałem co właśnie powoduje takie zachowanie?
Witam
Matryca może być uszkodzona. Miałem taki przypadek z palmtopem, stary wyświetlacz działał, ale miał tęczę, nowy po podłączeniu pokazywał jakieś dziwne wzorki, po wymianie u sprzedawcy, już było wszystko OK.
Pozdrawiam
Matryca może być uszkodzona. Miałem taki przypadek z palmtopem, stary wyświetlacz działał, ale miał tęczę, nowy po podłączeniu pokazywał jakieś dziwne wzorki, po wymianie u sprzedawcy, już było wszystko OK.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Szkoda, że to z Chin kupowane
Przyszło mi do głowy coś jeszcze. Na dzień dobry wyświetlacz miał obrazek ze znaczkami PDF, acrobat itp.
Po podłączeniu do Kindla i włączeniu ekran zrobił się biały, potem czarny i bach same kreski.
Więc wnioskuję, że ekran był testowany i pozostawiony ze wszystkimi logo.
Po odłączeniu wyświetlacza pozostaje na nim ostatnio wyświetlany obraz.
Przyszło mi do głowy coś jeszcze. Na dzień dobry wyświetlacz miał obrazek ze znaczkami PDF, acrobat itp.
Po podłączeniu do Kindla i włączeniu ekran zrobił się biały, potem czarny i bach same kreski.
Więc wnioskuję, że ekran był testowany i pozostawiony ze wszystkimi logo.
Po odłączeniu wyświetlacza pozostaje na nim ostatnio wyświetlany obraz.
Ok, dzięki za rady, od jutra obserwacja, a jak sprawdzić czy flex dobrze kontaktuje?
[ Dodano: 15 Listopad 2013, 19:13 ]
Po dociśnięciu gniazda, obraz się pojawił, po puszczeniu znów kreski
Teraz trzeba pomyśleć co dalej.
[ Dodano: 15 Listopad 2013, 19:14 ]
Pyra, to bardzo możliwe, pęknięcie wychodzi wprost od gniazda.
[ Dodano: 15 Listopad 2013, 19:13 ]
Po dociśnięciu gniazda, obraz się pojawił, po puszczeniu znów kreski
Teraz trzeba pomyśleć co dalej.
[ Dodano: 15 Listopad 2013, 19:14 ]
Pyra, to bardzo możliwe, pęknięcie wychodzi wprost od gniazda.