Witam, Posiadam dość stare akumulatorki 18650 jak też i dość nowe z baterii od laptopa raz tylko wsadzona była do laptopa więc akumulatorki można powiedzieć nówki Smiley. Ale mam problem z Convoy S2 XM-L T5-5C 2100mA. Wkładam dopiero co naładowane i na max trybie po ok. 15min zaczyna mi migać że baterie już słabe są czasem zdarza się że przełączy się tryb na niższy lub wyłączy. I teraz w czym problem może być akumulatorki czy jednak może coś z driver jest nie halo? Lub czy po prostu tak ma być?
Prawdopodobnie słabe aku, ale trzeba by się upewnić.
Włóż naładowany 18650 do latarki i zostaw na folii alu leżącą latarkę w trybie medium i zmierz czas.
Jeśli nie będzie świecić min. 1 h 40 minut znaczy słaby.
Druga kwestia jaką masz ładowarkę i czy mierzyłeś napięciu na aku po wyjęciu z niej?
Wiesz co, ale ja się nic a nic nie boję i taki "eksperyment" na takim dokładnie convoyu S2 2 h w bezruchu w trybie 40% przeprowadziłem co najmniej kilkanaście razy.
Ponieważ kładę na meblu to podkładam te folię alu i tyle.
Convoy sie rozgrzewa i pozostaje potem ciepły na tym samym poziomie mniej więcej. Nic się nie dzieje.
Ta folia daje tyle, co placebo styk folii z latarką jest praktycznie zerowy.
Jeśli boicie się, że latarką puści wodę, to ustawcie nadmuch z małego wiatraczka komputerowego i po sprawie.