Łączenie stabilizatorów
-
Łączenie stabilizatorów
Witam,
Jak to jest z łączeniem stabilizatorów ?
Mam układ zasilany z akumulatora (3,7V). Sam akumulator jest ładowany z zasilacza sieciowego z pośrednictwem wyspecjalizowanego scalaka.
Moje urządzenie jest na 3,3V , zasilane z akumulatora przez stabilizator.
1. Czy można dołączyć równolegle inny stabilizator na 3,3V do urządzenia ?
2. Jeśli zasilanie będzie tylko ze stabilizatora z akumulatorem, to stabilizator dołączony równolegle (niepracujący - odłączone napięcie na wejściu) będzie wprowadzał straty energii ?
3. Czy można dołączyć równolegle inny scalak do ładowania akumulatora ? (jak z jego wpływem na rozładowanie akumulatora gdy napięcie wejściowe na nim jest odłączone)
pozdrawiam.
Jak to jest z łączeniem stabilizatorów ?
Mam układ zasilany z akumulatora (3,7V). Sam akumulator jest ładowany z zasilacza sieciowego z pośrednictwem wyspecjalizowanego scalaka.
Moje urządzenie jest na 3,3V , zasilane z akumulatora przez stabilizator.
1. Czy można dołączyć równolegle inny stabilizator na 3,3V do urządzenia ?
2. Jeśli zasilanie będzie tylko ze stabilizatora z akumulatorem, to stabilizator dołączony równolegle (niepracujący - odłączone napięcie na wejściu) będzie wprowadzał straty energii ?
3. Czy można dołączyć równolegle inny scalak do ładowania akumulatora ? (jak z jego wpływem na rozładowanie akumulatora gdy napięcie wejściowe na nim jest odłączone)
pozdrawiam.
Możesz dołączyć kilka odbiorników czerpiących prąd z akumulatora.
Co do połączeń równoległych źródeł, z których prąd płynie do akumulatora, to to, co się stanie zależy od ich konstrukcji, ale nie sądzę, by się cokolwiek uszkodziło (choć dokładne skutki można poznać po analizie schematów podłączonych urządzeń).
Co do połączeń równoległych źródeł, z których prąd płynie do akumulatora, to to, co się stanie zależy od ich konstrukcji, ale nie sądzę, by się cokolwiek uszkodziło (choć dokładne skutki można poznać po analizie schematów podłączonych urządzeń).
Ostatnio zmieniony czwartek 14 lis 2013, 11:03 przez ptja, łącznie zmieniany 1 raz.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Co to za układ i co to za stabilizator?
Aby zapewnić stabilną pracę stabilizatora musisz a jego wejście podać odpowiednio większe napięcie (czyt. nota katalogowa)
Z tym drugim stabilizatorem to niezbyt rozumiem poco on ma być.
Nie wiem co to za scalak do ładowania to nie wiem czy można łączyć.
Aby zapewnić stabilną pracę stabilizatora musisz a jego wejście podać odpowiednio większe napięcie (czyt. nota katalogowa)
Z tym drugim stabilizatorem to niezbyt rozumiem poco on ma być.
Nie wiem co to za scalak do ładowania to nie wiem czy można łączyć.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
-
-
-
-