witam
mam problem z moja latarka Ultrafire A10 dokladnie taka http://dx.com/p/ultrafire-a10-ha-iii-cree-q5-wc-ha-iii-220-lumen-led-flashlight-1-aa-1-14500-19187
Używam ją jakies 4 lata i od dłuższego czasu widze, że ona świeci bardzo słabo mimo naładowanych baterii.Udało mi się dorwać identyczna sprawna i widze ,że problem jest z głowicą(diodą). Chcialbym ją jakoś przywrocić spowrotem do życia.Nie znam sie kompletnie na elektronice.Wiecie czy mozna gdzies kupić samą głowice?lub zastapić czymś podobnym?z gory dzieki
problem z słabym świeceniem
problem z słabym świeceniem
Ostatnio zmieniony czwartek 14 lis 2013, 08:28 przez kr1s1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Na początek wyeliminuj włącznik, zwierając minus akumulatora do obudowy kawałkiem kabelka, jeśli to nie przyniesie rezultatu, to może to być dioda lub sterownik, ale tego bez rozebrania i pomierzenia się nie dowiemy...
Nie potrzeba kupować całej głowicy, wystarczy podmienić uszkodzony element, zależy LED albo sterownik.
Pozdrawiam
Na początek wyeliminuj włącznik, zwierając minus akumulatora do obudowy kawałkiem kabelka, jeśli to nie przyniesie rezultatu, to może to być dioda lub sterownik, ale tego bez rozebrania i pomierzenia się nie dowiemy...
Nie potrzeba kupować całej głowicy, wystarczy podmienić uszkodzony element, zależy LED albo sterownik.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
włącznik sprawny bo podmienialem z dobrej latarki.Wszystkie tryby działaja tylko swiecą odpowiednio słabiej. Dzieki za pomoc jakbyś mi mógł pomoc co i jak teraz sprawdzic
Ostatnio zmieniony czwartek 14 lis 2013, 11:56 przez kr1s1983, łącznie zmieniany 1 raz.