Zapchany Dremel Versatip
Zapchany Dremel Versatip
Witajcie,
Dziś przestał działać mój palnik gazowy Dremel Versatip. Szybko zdiagnozowałem zapchaną dyszę. Pytanie co z tym można zrobić? Przedmuchiwanie daje krótkotrwały efekt, z przodu dyszy jest mały otworek, a z tyłu jakaś drobna metalowa siateczka. Może ktoś z Was miał już taki problem?
Dziś przestał działać mój palnik gazowy Dremel Versatip. Szybko zdiagnozowałem zapchaną dyszę. Pytanie co z tym można zrobić? Przedmuchiwanie daje krótkotrwały efekt, z przodu dyszy jest mały otworek, a z tyłu jakaś drobna metalowa siateczka. Może ktoś z Was miał już taki problem?
Pozdrawiam
Gaz na początku Ronson, teraz Elico, ale długi czas nie było żadnych problemów. Zatkało się po pierwszym od kilku miesięcy użyciu. Możliwe, że od leżenia coś się wytrąciło z mieszanki gazów różnych firm? Udało mi się jakoś wydmuchać zanieczyszczenia i wypuściłem cały stary gaz przez zawór. Naładowałem nowym i jak na razie działa.
Krzycho_, co zrobiłeś jak przepaliłeś katalizator? Ktoś w Polsce sprzedaje części zamienne?
Krzycho_, co zrobiłeś jak przepaliłeś katalizator? Ktoś w Polsce sprzedaje części zamienne?
Pozdrawiam
Panowie chciałbym odkopać temat, mam w/w lutownicę wyczyściłem wszystko, mam tak że gaz leci, nie odpala sama z siebie ale pomagam jej zapalniczką to pali dosyć mocno, ale to jest ogień a nie taki niebieski palnikowy płomień.
Nie wiem czy to wina dyszy?
Dysza jak by przepuszcza, może to wina katalizatora?
Nie wiem czy to wina dyszy?
Dysza jak by przepuszcza, może to wina katalizatora?
Główny spammer tego Forum