Panowie, pomóżcie bo chciałem sprowadzić większą ilość latarek od chinoli ale średnio kojarzę jak to jest z ich legalnym wprowadzaniem na rynek w Polsce jeśli chodzi o przesyłki lotnicze.
Jesteś pewien? Ostatnio znalazłem info o 22 Euro - być może przedawnione. Leży mi paczka na cleniu i w zależności od tego 22 / 45 Euro zależy czy płace VAT, więc jestem zainteresowany sprawą.
Stawki 45€ i 150€ dotyczy "gift". 22€ górna granica bez VAT na towar handlowy (podpadający na handel).
Przykład: Za 50szt. tej samej części wartości 40€ dostaniemy VAT.
CasualLounge pisze:W takim wypadku jeśli porozumię się z FT, żeby wysłali wszystko oprócz ogniw, to w jaki sposób mogą zwrócić różnicę w kwocie? Poprzez PayPal czy przelew na konto banku?
A propo: Czy np przy zamówieniu baterii do epapierosa, która ma w sobie przecież ogniwo to też będzie zatrzymana przesyłka? Ostatnio przyszła mi, ale była zamawiana z Singapuru.
Kwota za cofniętą przesyłkę zostanie przelana na PayPal w całości.
Większość paczek zawierających ogniwa jest cofana. Czasmi coś się przemyci.
Jak paczka dotrze do FastTech zwrot następuje aiutomatycznie. Trochę to może potrwać.
Ciekawy jestem jak fasttech czy paypal zwraca za cofnięta paczkę , jeżeli płatność była kartą, a nie z konta paypal.
Do 60 dni od płatności - zwracają na kartę albo zachowują (100% kwoty) jako kredyt w sklepie na zakupy (gift certificate)
Po 60 dniach - już tylko jako kredyt (gift certificate)
Trzeba do nich napisać i wybrać wygodniejszą opcję.
CasualLounge pisze:W takim wypadku jeśli porozumię się z FT, żeby wysłali wszystko oprócz ogniw, to w jaki sposób mogą zwrócić różnicę w kwocie? Poprzez PayPal czy przelew na konto banku?
Kwota za cofniętą przesyłkę zostanie przelana na PayPal w całości.
Większość paczek zawierających ogniwa jest cofana. Czasmi coś się przemyci.
Jak paczka dotrze do FastTech zwrot następuje aiutomatycznie. Trochę to może potrwać.
Wracając do mojego przypadku, gdzie "po 30 dniach od zakupu otrzymałem info, że paczka została zwrócona do FastTech". Napisałem do FastTech z powyższą prośbą i odziwo już po 3 dniach otrzymałem info, że należność za ogniwa została zwrócona na PayPal i odpowiedź, że zamówienie zostanie wysłane ponownie, oprócz ogniw.
Witam ostatnio zamówiłem paczkę na 45$, i mam pytania do was za tą kwotę prawdopodobnie zostanie mi naliczony vat ? ale jaka to może być suma lub % od wartości przesyłki ? ewentualną naliczoną kwotę będę musiał zapłacić na poczcie przy odbierze przesyłki ?