Dostałem od znajomego mikro dysk 1" 8GB, dysk pochodzi od jakiegoś HTC X7500 w którym poleciał wyświetlacz.
O dysku wiem tyle że jest sprawny więc nawet z ciekawości chciałbym go jakoś podłączyć do komputera i może jakiegoś Linuxa postawić.
Problem w tym że ma jakieś rzadkie wejście a dokładnie to ZIF IDE Ultra ATA/33 (ATA-4) ale jakiś dziwne po 35 pinowe.
Ktoś może ma gdzieś jaką przejściówkę albo ma jakiś pomysł?
Microdrive. Jak to podłaczyc?
Microdrive. Jak to podłaczyc?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Istnieją odpowiednie adaptery ZIF. W taśmie pominięte są dodatkowe masy, dlatego jest mniej styków. Zakupiłem podobny do dysku IBM, ale nie miałem okazji sprawdzić, ponieważ dysk okazał się uszkodzony. Są również warianty z wbudowanym konwerterem do SATA.
Wieczorem postaram się znaleźć adapter. Jeżeli będziesz zainteresowany to Ci wyślę, bo u mnie się marnuje
Wieczorem postaram się znaleźć adapter. Jeżeli będziesz zainteresowany to Ci wyślę, bo u mnie się marnuje
Moje oświetlenie rowerowe: (3+2)xXML z przodu + 2xXP-E z tyłu + gorące obręcze + bidon z prądem + rozświetlona przyczepka
Niestety taśma podłączona do mojego dysku Hitachi ma 20mm
więc adapter z podanej wcześniej aukcji nie będzie Ci pasował.
więc adapter z podanej wcześniej aukcji nie będzie Ci pasował.
Moje oświetlenie rowerowe: (3+2)xXML z przodu + 2xXP-E z tyłu + gorące obręcze + bidon z prądem + rozświetlona przyczepka