Lampka nad zlew
Lampka nad zlew
Witam, chciałbym zamontować babci nad zlewem listwę led, ponieważ nieraz narzeka na zbyt mało światła .
Przeglądam DX, Listwa i takie coś mi się spodobało.
Co myślicie o takim czymś, skoro to jest na 12V, to chyba diody są w gałęziach szeregowo i równolegle, ale może jednak potrzeba tam jakiegoś źródła prądowego, macie jakieś doświadczenia?
Przeglądam DX, Listwa i takie coś mi się spodobało.
Co myślicie o takim czymś, skoro to jest na 12V, to chyba diody są w gałęziach szeregowo i równolegle, ale może jednak potrzeba tam jakiegoś źródła prądowego, macie jakieś doświadczenia?
Ta listwa to tak naprawdę dioda led COB.
Podejrzewam że potrzebuje drivera prądowego, Znajdziesz go na pewno na DX.
No i oczywiście listwa koniecznie wymaga radiatora.
I tak jak powiedział Przedmówca światło z tej diody będzie beznadziejne.
Ta będzie dużo lepsza.
Podejrzewam że potrzebuje drivera prądowego, Znajdziesz go na pewno na DX.
No i oczywiście listwa koniecznie wymaga radiatora.
I tak jak powiedział Przedmówca światło z tej diody będzie beznadziejne.
Ta będzie dużo lepsza.
No tak, ale taki zasilacz wówczas pracuje na full obrotach.
Zastanawia mnie czy gdyby podłączyć na przykład zasilacz o wydajności 1A, to czy weźmie sobie 500mA czy jednak pociągnie więcej, bo taki zasilacz to nie problem, zresztą z constant current też można kupić.
Mam jeszcze takie pytanie, montujemy sobie na radiatorze, w obudowie, przed domem taką diodę Dioda 30W napięcie 32-34V, prąd 1.2A, moc wychodzi więcej niż 38W, ale mniejsza o to. Takiej diodzie potrzeba 32V, ale czy również źródło prądowe 1.2A, czy tylko coś co ma więcej niż 1.2A?, np taki driverek http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... led-driver oczywiście w rzeczywistości inny (w hermetycznej obudowie), chodzi tylko o parametry- te pytania są do kolejnego pomysłu (oświetlenie przed domem)
Zastanawia mnie czy gdyby podłączyć na przykład zasilacz o wydajności 1A, to czy weźmie sobie 500mA czy jednak pociągnie więcej, bo taki zasilacz to nie problem, zresztą z constant current też można kupić.
Mam jeszcze takie pytanie, montujemy sobie na radiatorze, w obudowie, przed domem taką diodę Dioda 30W napięcie 32-34V, prąd 1.2A, moc wychodzi więcej niż 38W, ale mniejsza o to. Takiej diodzie potrzeba 32V, ale czy również źródło prądowe 1.2A, czy tylko coś co ma więcej niż 1.2A?, np taki driverek http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... led-driver oczywiście w rzeczywistości inny (w hermetycznej obudowie), chodzi tylko o parametry- te pytania są do kolejnego pomysłu (oświetlenie przed domem)
- lord_craven
Od jutra Lidl ma mieć w ofercie coś takiego: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-BB466817 ... il&id=3546Ozór pisze:Witam, chciałbym zamontować babci nad zlewem listwę led, ponieważ nieraz narzeka na zbyt mało światła .
Może to Ci bardziej podpasuje?
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70