Owszem, albowiem jak to rzekł pan Hagen w filmie Vinci: "Kopii nie robi się dosłownie"alienth pisze:Joachim de Vett, - nick brzmi bardzo znajomo choć nieco inna pisownia
Nowa książka A. Sapkowskiego z fabułą w świecie Wiedźmina
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Książka odebrana o 6 rano. Wyrobili się na czas.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Do mnie jedzie, jeszcze w paczkomacie jej nie ma. Nie dostałem, żadnego info na telefon...
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Witam
Pozdrawiam
Oj czytało się czytało... w pociągu, jadąc do i od, wtedy jeszcze nie żonyVoit pisze:Z twrczości Sapkowskiego polecam rówież "trylgię husycką": Narrenturm, Boży bojownicy, Lux perpetua.
...Kawał naprawdę dobrej literatury.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Aż tak to bym nie ryzykował.belushi pisze:Tak jak napisał jakiś krytyk- niech to będzie pogoń za kasą ale niech pisze. Sapkowski jak dla mnie ma niesamowitą zdolność opisu rzeczy w sposób nie nudzący.
Myślę, że jakby napisał książkę telefoniczną też by ją ludzie z zapartym tchem czytali.
B
Podobnie myślałem o Pilipiuku.
Jednak jego ostatnie książki mocno odstają od poziomu tych wcześniejszych.
Pogoń za kasą to najgorsza z możliwych motywacji.
Każdy pisarz latami pracuje na swoją renomę.
Jedna książka wydana dla kasy kładzie się cieniem na całym dorobku.
Pyra
Postawiłbym tezę, że "trylogia husycka" jest lepsza od "sagi o wiedźminie".
...Tylko czy nie wywołam jakiejś kolejnej świętej wojny?
Voit, Wiedźmina czytałem całość kilka razy. Na półce leży dwa pierwsze tomy trylogii. Muszę się chyba nimi zająć w wolnej chwili...
Lecz na chwilę obecną jest "Sezon Burz"
Lecz na chwilę obecną jest "Sezon Burz"
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Przeczytamy- zobaczymy. Jak na razie Sapkowski słabej książki nie miał.Voit pisze: Podobnie myślałem o Pilipiuku.
Jednak jego ostatnie książki mocno odstają od poziomu tych wcześniejszych.
Pogoń za kasą to najgorsza z możliwych motywacji.
Każdy pisarz latami pracuje na swoją renomę.
Jedna książka wydana dla kasy kładzie się cieniem na całym dorobku.
Wojny ? Myślisz, że tu będą aż tacy wyznawcy Wiedźmina ? Poza tym to tak naprawdę różne książki. Równie dobreVoit pisze: Postawiłbym tezę, że "trylogia husycka" jest lepsza od "sagi o wiedźminie".
...Tylko czy nie wywołam jakiejś kolejnej świętej wojny?
B
dr.w, Geralt jest jak najbardziej Na mój gust książka trzyma poziom i nie odbiega znacząco od tego co znamy. Bardziej mi przypomina opowiadania gdyż fabuła kręci się cały czas w okół wiedźmina i jest zaskakująca jak na razie polecam
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Witam.
"Sezon burz" zakupiłem, kończę czytać.
Dla mnie jest jak camembert, niby to samo ale poleżało dłużej i choć nadal dobre, to smakuje już nieco inaczej. Smak bogaty, miły, ale inny niż na początku. (Wiem o czym mówię, zapomniałem kiedyś o napoczętym krążku tego serka i poleżał z miesiąc w lodówce. Zjadłem, bo spleśnieć już raczej nie zdoła Konsekwencji nie było )
A Sapkowskiego polecam.
Pozdrawiam
"Sezon burz" zakupiłem, kończę czytać.
Dla mnie jest jak camembert, niby to samo ale poleżało dłużej i choć nadal dobre, to smakuje już nieco inaczej. Smak bogaty, miły, ale inny niż na początku. (Wiem o czym mówię, zapomniałem kiedyś o napoczętym krążku tego serka i poleżał z miesiąc w lodówce. Zjadłem, bo spleśnieć już raczej nie zdoła Konsekwencji nie było )
A Sapkowskiego polecam.
Pozdrawiam
TrustFire X6, 9A
Joachim de Vett, ja skończyłem już czytać dawno. Książka dobra, ale nie tak dobra jak saga. Bardziej podobna do opowiadań, choc kilka było fajnych zwrotów w akcji i smaczków. Ciekawi mnie to nowe podejście Asa do świata Wiedźmina. No i osadził tu tez postać "narracyjną" z "Pani Jeziora"
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Fakt, podejście Sapkowskiego do uniwersum wiedźmina jest takie jakby... konkretniejsze. Widać, że chciałby ten świat usystematyzować, podane są dokładne daty, czasy, miejsca poszczególnych wydarzeń. W sadze często trzeba było domyślać się kiedy, gdzie i z kim dzieje się akcja, teraz wszystko podane jest na początku. Dużo nawiązań do późniejszych wydarzeń i postaci znanej nam z sagi, co niby dodaje smaczku, lecz dodawałoby go bardziej gdybym sagi jeszcze nie czytał i dopiero później odkrywał, że "o, tego to znam z czasów poprzednich!"
Podam porównanie: trylogia "Powrót do przyszłości". W każdym kolejnym odcinku Marty McFly trafia na sytuacje znane nam z odcinków poprzednich, na siebie samego czy też doktora Emmeta i zwykle unika spotkania, ale jest gdzieś obok. Brakuje mi natomiast tego, że w tych poprzednich częściach widz nie jest w stanie dostrzec, że gdzieś tam z boku przeszedł, czy zasłonił się Marty z przyszłości, z akcji dziejącej się w następnym odcinku. Mam nadzieję, że ktoś kiedyś w jakiś sposób doda te powiązane ze sobą momenty, wzbogaci poszczególne odcinki w takie właśnie smaczki.
Pozdrawiam.
Podam porównanie: trylogia "Powrót do przyszłości". W każdym kolejnym odcinku Marty McFly trafia na sytuacje znane nam z odcinków poprzednich, na siebie samego czy też doktora Emmeta i zwykle unika spotkania, ale jest gdzieś obok. Brakuje mi natomiast tego, że w tych poprzednich częściach widz nie jest w stanie dostrzec, że gdzieś tam z boku przeszedł, czy zasłonił się Marty z przyszłości, z akcji dziejącej się w następnym odcinku. Mam nadzieję, że ktoś kiedyś w jakiś sposób doda te powiązane ze sobą momenty, wzbogaci poszczególne odcinki w takie właśnie smaczki.
Pozdrawiam.
TrustFire X6, 9A