Halogen LED przed garażem.

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
ligeza

Halogen LED przed garażem.

Post autor: ligeza »

Witam serdecznie.
Chciałbym sobie założyć halogen LED przed garażem, jest tam dosyć duży plac który chciałbym oświetlić, dlatego myślałem o 50W czyli coś takiego: http://allegro.pl/naswietlacz-led-smd-5 ... 09331.html Martwi mnie natomiast, że będzie się to bardzo nagrzewać i nie wiem czy taka aluminiowa obudowa odprowadzi tyle ciepła. Czytałem o metalohalogenach na tym forum, ale raczej u mnie się to nie sprawdzi, bo halogen będzie na czujnik ruchu, gdyż nie potrzebuję aby się świecił na stałe. Dlatego mam też pytanie czy ten podany przezemnie wczesniej halogen będzie odpowiedni, czy lepiej wziąść coś o słabszej mocy, ewentualnie jakieś inne sprawdzone rozwiązanie z czujnikiem ruchu. Bardzo proszę o radę, gdyż niewiele się na tym znam.
Awatar użytkownika
ledmocy

Post autor: ledmocy »

Idea jest dobra, co do obudowy i chłodzenia, może sprzedawca ma wstawione foto zwykłego tzn mniejszej mocy - tu masz moją fotkę tego halogenu, jest to kawał "grzmota"
Naświetlacz LED 50W
Tomek11

Post autor: Tomek11 »

Zastanów sie i przelicz ile to będzie Ci świeciło i ci zwróci Ci się zakup w stosynku do normalnego żarnika.
simon-u

Post autor: simon-u »

Normalny halopak i żarnik z czujnikiem ruchu też ma swoją cenę, a i żarniki się czasem przepalają, a z postu kolegi wynika że nie ma jeszcze nic.
zrazik

Post autor: zrazik »

A nie lepiej 2-3 szt o mniejszej mocy? Nie walą tak po oczach - no chyba że taki ma być efekt ;)
pawel4090

Post autor: pawel4090 »

Ja mam przed garażem 10W led,a jednocześnie przed schodami wejściowymi 20W led i światła się wzajemnie pokrywają, jestem zadowolony. Włączany jest przez zegar czasowy a przed domem fajnie widno. Na ścianach domu jeszcze 2x10W w planach jeszcze 3x10W ( już ludziska pytają mamę ile to kosztuje czy dużo prądu "ciągnie" :mrgreen:
Polecam taki sposób.
Pozdrawiam Paweł
P_iter

Post autor: P_iter »

U mnie na działce świeci halopak zmodyfikowanych przez upek z 3 x XML. Idealnie oświetla parkujące przed domem samochody a w odległości 20 metrów od źródła można gazetę jak za dnia czytać.
Pozdrawiam
P_iter
Awatar użytkownika
seba_x

Post autor: seba_x »

A u mnie świeci przerobiony chiński naświetlacz (wykorzystałem tylko obudowę) , w środku jest mt-g2 @ 2.7A i ref 40' , plac który oświetla to około 30x40m , w odległości 45m od źródła światła mam 1.5 LUX niby nie wiele ale w nocy i tak wszystko widać .
mati_speed

Post autor: mati_speed »

Przepraszam, że odkopuje temat, ale również szukam jakiegoś halogena do oświetlenia podjazdu który ma 20m długości ale oświetlić chciałbym najbardziej oświetlić miejsce przed garażem tak by było w miarę jasno. Czytam o Waszych przerobkach moglibyście wstawić zdjęcia jak to wygląda nocą i ile mocy pobierają?
ODPOWIEDZ