Pierwsza lampa MH
Chodzi o tą aukcję
http://allegro.pl/metalohalogen-philips-master-cdm-t-70w-930-g12-eli-i3641510777.html
Jak dla mnie to nie żadna pomyłka tylko kantują i naciągają na tych aukcjach ile się tylko da...
Dzięki szukam dalej.
http://allegro.pl/metalohalogen-philips-master-cdm-t-70w-930-g12-eli-i3641510777.html
Jak dla mnie to nie żadna pomyłka tylko kantują i naciągają na tych aukcjach ile się tylko da...
Dzięki szukam dalej.
co do gniazd G12 to w Polsce faktycznie ceny są chore bo 15 zł + wysyłka z 10 zł to sporo, ja zakupiłem przejściówki E27-G12 na eBAY-u
w środku wyglądają tak
Jedyny minus to miesiąc oczekiwania na przesyłkę.
w środku wyglądają tak
Jedyny minus to miesiąc oczekiwania na przesyłkę.
na tej aukcji czekałem dwa dni na paczkę.. no ale nie wiem.. co takiego specjalnego ma ten pabloss, że decydujecie się na niego?
Ja również czekałem 2 tygodnie (od pabloss'a), ale własnie dostałem CDM-T 70W/930 (również z łezkowatym jarznikiem). Co ciekawe, opakowanie jest czarno-białe, a jarznik jest lekko przydymiony z jednego końca.freex pisze:tylko on miał w rozsądnych pieniądzach CDM-T 70W/930 Elite
pozdr.
ps. A więc dzisiaj przyszedł MH od pabloss'a. Przyszła nowa wersja z łeskowatym jażnikiem. Ja zostaje przy barwie 930
Jeżeli z jednego końca, to zapewne to skroplone (czy zestalone) gazy robocze. Przynajmniej na kilku lampach, które widziałem, zawsze coś z jednej strony było. Ustaw to przydymienie "do góry" odpal lampę aż się rozgrzeje i wyłącz i jak ostygnie, zobacz, czy zmieniło przydymienie położenie.Bart12400 pisze:a jarznik jest lekko przydymiony z jednego końca.
Pozdrawiam Kuba
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Przepraszam za pozna odpowiedz. przesyłam fotke jak to podłaczyłem:amisiek pisze:Pytanie za 10 pkt - czy to jest zapłonnik czy układ zapłonowy.
Bo układ zapłonowy elektromagnetyczny zawiera statecznik (STS150, NaHJ 150), zapłonnik wysokonapięciowy (ma dwie lub trzy końcówki) i kondensator korekcji składowej biernej. Wrzuć fotki.
Lampa bez statecznika nie będzie pracować poprawnie, może nawet eksplodować. Efekt, o którym piszesz wskazuje na awarię statecznika lub nawet jego brak.
Zarnik zaswieca sie na kilka sekund po czym gaśnie..
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 lis 2013, 10:38 przez albert86, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwne to jest, wygląda, jakby elektronika statecznika wyłączała zasilanie, bo parametry lampy są wg urządzenia poza dopuszczalnym zakresem. Musiałbym to sprawdzić u siebie. Jeśli możesz, to sprawdź lampkę u kogoś, kto ma sprawny elektromagnetyczny układ zapłonowy. Być może układ zapłonowy jest uszkodzony. Coś mu dolega, tak obstawiam.