Jaka najlepsza-najjasniejsza latarka z allegro do 100zl?
radekmale, kupiłeś Convoy'a, proponowanego przez kolegę maciex93? Jeśli tak, to podziel się wrażeniami, proszę. Wprawdzie posiadam EDC od Dariusza70, ale zaczyna mi brakować czegoś pośredniego pomiędzy nim a UltraFire C8.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Witam
Pozdrawiam
PS: Wystarczy podstawówka, tam uczą poprawnej pisowni.
No widzisz jak to jest... Nie tylko błędy poprawiają za friko, ale i próbują Tobie doradzić.radekmale pisze:A ja nie mogę zrozumieć jak tacy mądrzy ludzie jak wy marnują swój cenny czas na poprawianie błędów w internecie i to w dodatku za friko. Odpowiednim miejscem powinna być co najmniej uczelnia wyższa Minęliście się z powołaniem
Pozdrawiam
PS: Wystarczy podstawówka, tam uczą poprawnej pisowni.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Chwała im za to, że chcą pomagać bezinteresownie ludziom lecz nie mogę pojąć zasad obowiązujących na forum dotyczących ortografii bo są one traktowane zbyt restrykcyjnie. Co w przypadku jeśli człowiek, który naprawdę będzie chciał się dowiedzieć a nie będzie potrafił najzwyczajniej pisać z jakiekolwiek powodu? czy to głupoty, czy choroby? Dostanie kopa z forum? Dobra nie ważne, ja już zrozumiałem swój błąd i go naprawiłem. Odnośnie tego czy kupiłem latarkę. Nie kupiłem jeszcze i zastanawiam się gdyż, jej cena łącznie z akumulatorem i ładowarka wyniesie jakieś 140 zł, natomiast moje myślenie z kolei jest, że dorzucając kolejne 60 zł mam latarkę marzenie i tak oto znajduję się głęboko w czarnej dziurze. Jak nie wiedziałem tak nie wiem dalej, być może wymyślę coś przez weekend. Widzą mi się LED LENSER m.in ze względu na gwarancje 5 letnią do fantów, które ostatnio kupuję mam pecha ponieważ wszystko mi się psuje i lubię mieć długą gwarancję. Uwierzcie mi, że dziewczyna się ze mnie śmieje, że nie ważne co kupie to zaraz to będzie zepsute;D I to nie ze względu, że źle użytkuje tylko porostu tak je projektują celowe postarzanie no ale mam nadziej, że tu taki pech prześladować nie nie będzie.
No widzisz jak to jest z wyborem.
Przeszedłeś już drogę od zakupu byle czego za 1-- zł na allegro, poprzez sprawdzone dobrej jakości konstrukcje chińskie do wymarzonej markowej.
Teraz Twój wybór.
Ja uważam, ze to co polecane przez nas, nie jest dlatego, ze akurat ktoś z forum sprzedaje, tylko sprzedaje dlatego, ze ma to dobrą jakość a zwłaszcza stosunek jakość/cena.
Ryzyko, ze coś się zepsuje jest zawsze, a i w led lenserze też i sprawdź sobie co obejmuje gwarancja 5 letnia, bo potem się okaże jak w samochodach, że gwarancję 5 lat to masz na papierze, a silnik czy turbina to część eksploatacyjna.
Przeszedłeś już drogę od zakupu byle czego za 1-- zł na allegro, poprzez sprawdzone dobrej jakości konstrukcje chińskie do wymarzonej markowej.
Teraz Twój wybór.
Ja uważam, ze to co polecane przez nas, nie jest dlatego, ze akurat ktoś z forum sprzedaje, tylko sprzedaje dlatego, ze ma to dobrą jakość a zwłaszcza stosunek jakość/cena.
Ryzyko, ze coś się zepsuje jest zawsze, a i w led lenserze też i sprawdź sobie co obejmuje gwarancja 5 letnia, bo potem się okaże jak w samochodach, że gwarancję 5 lat to masz na papierze, a silnik czy turbina to część eksploatacyjna.
No i jeszcze fakt, że nie musisz zaczynać od swojej "wymarzonej" latarki, tylko kupisz na forumowym sklepiku coś co świeci o lata świetle lepiej od "china product", zachorujesz na pewną poważną forumową chorobę zwaną "więcej światła" i będziesz jednak nabywał kolejne produkty...
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Rozumiem Was Panowie. Jak człowiek zaczyna zaznajamiać się w temacie, powiększa wiedzę to widzi jakie są różnice pomiędzy tanim produktem a drogim ale o niebo lepszym jakościowo i technicznie. Zawsze mam tak, że jak zaplanuję sobie wydać pewną kwotę to później okazuje się, że jednak jest niewystarczająca. Ostatnio tak miałem z wykrywaczem metali. Zacząłem od 300 zł a skończyłem na 1000 . Owa latarka jest najpoważniejszą kandydatką do kupna, gdyby nie te akumulatory już bym ją miał. A jak napisałem wcześniej mam ładowarkę i chyba z 20 akumulatorów więc dlatego szukałem czegoś na zwykłe baterie ale wy mnie oświeciliście, że jednak to był słaby pomysł a odnośnie pieniędzy to szkoda mi trochę dać 140 zł za coś co i tak w moim przypadku będzie stało bo w sumie pomysł z latarka to mój kaprys, który zaczynał się od 30 zł
Ostatnio zmieniony piątek 18 paź 2013, 16:16 przez radekmale, łącznie zmieniany 1 raz.
na głupotę lekarstwa ponoć nie ma, ale jeśli komuś zależy, to ma do dyspozycji słowniki: języka polskiego (np. http://sjp.pwn.pl/), ortograficzny (http://so.pwn.pl/) czy darmowy edytor tekstu Libre Office http://pl.libreoffice.org/ ze sprawdzaniem pisowni.radekmale pisze:Co w przypadku jeśli człowiek, który naprawdę będzie chciał się dowiedzieć a nie będzie potrafił najzwyczajniej pisać z jakiekolwiek powodu? czy to głupoty, czy choroby?
Staranność wypowiedzi to oznaka szacunku do drugiej osoby. No i chyba pytając liczysz na odpowiedź, niekoniecznie błędną i niedbałą? Więc może niechaj i pytanie będzie zadane w taki sposób, jakiej odpowiedzi oczekujesz?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
-
Zaraz nie trzeba się ładować w cegły słownikowe - wystarczy doinstalować lub ustawić słownik w przeglądarce http://goo.gl/1QS0HK - chrome, http://goo.gl/6YnrhR - firefox
Witam. Znalazłem jeszcze jedną latareczkę, która wygląda obiecująco. Nie mam zamiaru jej kupić ale popisać można. Ma ona zasilanie na 2 ogniwa, tak więc powinna świecić dość dobrze http://allegro.pl/latarka-led-ultrafire ... 52900.html
- smokuxx1987
- smokuxx1987