Jaka najlepsza-najjasniejsza latarka z allegro do 100zl?
Jaka najlepsza-najjasniejsza latarka z allegro do 100zl?
Witam. Chce kupic sobie latarke lecz w celach amatorskich jedynie, wiec nie zamierzam przeznaczać zbyt wielkich funduszy na ten cel, a i tak wydaje mi sie, ze jak mam uzywac latarke raz w meisiacu to stowka wystarczy:) Chce kupic cos co bedzie naprawde dobrze swiecilo w aluminiowej obudowie nie za wielką bo moze kiedys bede chcial kupic uchwyt do rowerka i zalozyc ja tam. Aha chcialbym rowniez aby mialy one standardowe baterie AA bo mam akurat akumlatroki i ladowarke do nich. Prosze was o porade bo im wiecej czytam i ogladam tym mniej wiem hehe tzn wiem jedno dolozyc jeszcze ze 150 ale to odpada:) Co waszym zdaniem jest najlepsze obecnie do 100 na allegro tak bym mogl kupic ja bez problemow?Mysle nad ultrafire bo one jedynie sa w przystepnej cenach.
Ostatnio zmieniony środa 16 paź 2013, 12:52 przez radekmale, łącznie zmieniany 1 raz.
ok ale co ? masz jakas propozycje? pytam sie doswiadczonego bo nie chce kupic czegos slabego...
Ostatnio zmieniony środa 16 paź 2013, 12:54 przez radekmale, łącznie zmieniany 2 razy.
Jako podręczne EDC to Convoye M1, S2, S3 i inne w sklepiku.
Wejdź tam - http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=11 obejrzyj sobie ogłoszenia, masz fotki latarek i często też beamów - jak świecą.
Zależy do czego będziesz najczęściej używał , jaka barwę preferujesz, jaką mocną chcesz ( mocniejsza krócej pociągnie z aku w trybie max) itd.
Wejdź tam - http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=11 obejrzyj sobie ogłoszenia, masz fotki latarek i często też beamów - jak świecą.
Zależy do czego będziesz najczęściej używał , jaka barwę preferujesz, jaką mocną chcesz ( mocniejsza krócej pociągnie z aku w trybie max) itd.
Chce mocną bo akumulator sobie naladuje a mysle ze dluzej jak 30-45min nie bede jej uzywal a jak bede potrzebowal uzywac jej dluzej to najzwyczajniej dokpuie akumulator. Najwazniejsze aby naprawde dobrze swiecila jakos na 50-70m no i zeby dobrze rozpraszala swiatlo na rowerze. Czy ultrafire UltraFire WF-502B CREE Q5; WF-501B UltraFire XML-T6 nadaja sie do tego? jakos te najbardziej przypadly mi do gustu a i opinie sa nawet fajne odnosnie tych latarek.
Ostatnio zmieniony środa 16 paź 2013, 12:59 przez radekmale, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwierz że z AA nie będzie dużo światła, chyba że ktos poleci coś na 3xAA.
Jak ma byc tanio, mocno, ale nadal dobrze, to mogę Ci zaproponować http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11674 wersja za 55zł z driverem ze stabilizacją i ochroną ogniwa. Besziesz miał tanie dobre swiatelko które sprawdzi się na rowerze, a z ogniwem 18650 poswieci długo i mocno, a nie jak na AA.
Jak ma byc tanio, mocno, ale nadal dobrze, to mogę Ci zaproponować http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11674 wersja za 55zł z driverem ze stabilizacją i ochroną ogniwa. Besziesz miał tanie dobre swiatelko które sprawdzi się na rowerze, a z ogniwem 18650 poswieci długo i mocno, a nie jak na AA.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Czyli twoim zdaniem najlepszym wyjsciem bedzie kupno latarki na akumultor 18650? czy owy akumulator zmiesci mi sie w standardowa ladowarke ktora laduje AA i AAA? Czy latarki ktore sa dostepne na allegro beda jakos swiecic np te: UltraFire WF-502B CREE Q5; WF-501B UltraFire XML-T6 i ktora bylaby lepsza sposrod tych dwoch latarek?wiem ze cenowo sa tansze ale jakos te akurat przypadly mi najbardziej do gustu.
Ostatnio zmieniony środa 16 paź 2013, 13:51 przez radekmale, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo fajna budżetowa propozycjamaciex93 pisze:Jak ma byc tanio, mocno, ale nadal dobrze, to mogę Ci zaproponować http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11674 wersja za 55zł z driverem ze stabilizacją i ochroną ogniwa.
Tylko jeszcze jednego brakuje - driver ma pamięć trybu? , bo to bardzo się przydaje zwłaszcza na rowerze, ale nie tylko.
Jeśli nie ma to lepiej zlecić wymianę drivera.
W taką tradycyjną nie, aku 18650 ma napięcie 3,7 Vradekmale pisze:czy owy akumulator zmiesci mi sie w standardowa ladowarke ktora laduje AA i AAA?
Jakoś będą - z podkreśleniem na jakoś i nie wiadomo jak długo.radekmale pisze:Czy latarki ktore sa dostepne na allegro beda jakos swiecic np te: UltraFire WF-502B CREE Q5; WF-501B UltraFire XML-T6
Dlatego od początku polecam nasz sklepik - tutaj badziewia nie kupisz
Convoy M1 XM-L2 T6 4C Dobre? jesli tak to biore bo naprawde ja juz chce ja miec
Ostatnio zmieniony środa 16 paź 2013, 13:52 przez radekmale, łącznie zmieniany 1 raz.
("No, ale dobra, rozumiem, że propagujemy czystość j. polskiego, tak więc dostosuję się.")radekmale pisze:(...)widzę(...) jedynie błędy interpunkcyjne.
No ale dobra rozumiem, że propagujemy czystość j. polskiego tak więc dostosuję się.
Przepraszam, jeśli uraziłem, ale nie mogłem się powstrzymać w świetle powyższych postów.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah