POLECAM. swietne widowisko

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

POLECAM. swietne widowisko

Post autor: Bocian »

Podróż w nieznane
StacjaTVN
Godzina 11:00 (dziś - środa był pierwszy odcinek, nie wiem co ile będzie reszta)
Czas 65 minut

Kategoria
Serial dokumentalny

Produkcja
Nowa Zelandia 2008

Opis:
Trzy nowozelandzkie rodziny rozpoczynają przygodę życia. Przez 10 dni będą mieszkać wśród plemion mało znających zachodnią cywilizację, zgodnie z ich wierzeniami, kulturą i tradycją. Poddawani będą próbom, a ich umiejętność dostosowania się do nowego życia będzie oceniana przez plemienną radę mędrców. Jeśli ocena będzie pozytywna, staną się członkami plemienia. Jeśli poniosą porażkę – zostaną wypędzeni. Plemię Zulu (RPA) gości rodzinę Andrewsów. Plemię Himba (Namibia) – rodzinę Simów. Plemię Mentawai (Indonezja) zaprosiło rodzinę Smithów.

Komentarz ode mnie:
Panowie rewelacyjna sprawa. Kurczę gdybym miał okazję to bym się na taką podróż pisał w ciemno. Świetna konfrontacja naszej "rozpuszczonej" cywilizacji w extremalnych, surowych warunkach.... Ci ludzie są bezradni jak dzieci. Coś czuję że zamiast skorzystać z lekcji i zrozumieć klika egzystencjalnych prawideł to się w drugim odcinku popłaczą :wink:
Sometimes darkness can show you the light
toosh
Kontakt:

Post autor: toosh »

dobrze dobrali dzień i godzinę... :/

jakis TV RIP?
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Już wiem że to był pierwszy odcinek z 7-miu. Nie wiem nic czy będzie nadawane powtórki innego dnia przykładowo w późniejszych godzinach. Ale coś czuje znając geniusz TVNu że będzie tylko odcinek co środa o super właśnie godzinie 11stej rano :wink: Pod koniec tego były sceny z przyszłego odcinka i łzy się poleją :???: Boże ale co za ludzie, fajna była scenka jak mama z którejś tam rodziny ciągała kobietę z plemienia żeby jej pokazała gdzie jest toaleta damska bo już nie może wytrzymać :mrgreen: (chyba kafelków i spłuczki się spodziewała :mrgreen: ). No to ją odprowadzono na bok w krzaki i pokazano jakąś specjalną roślinę o korzystnej fakturze liści :mrgreen:

PS. Pewnie idzie namierzyć w oryginale po angielsku/inchniejszu :wink: Ale cholerka nie mogę znaleźć jaki to właśnie w oryginale tytuł (internetowe TV programy jakoś nie podają) a szkoda :???:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
johndoe

Post autor: johndoe »

Oglądałem to "tak jednym okiem". Ktoś wpadł na niezły pomysł, ale rodzinki z zachodniej cywilizacji trafiły do piekła. :) Blado ich widzę. Szczególnie kobiety, mało wody, brak prądu, suszarek, żelazek...
Chociaż z drugiej strony zastanawiam w jakich warunkach przebywa ekipa techniczna, która to kręci w tego typu programach :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Panowie, nie trzeba daleko szukać. W kręgu moich znajomych byli(są) i tacy, którzy w życiu pod namiot na pole kempingowe by nie pojechali z powodu warunków...jak dla mnie to "biedni" ludzie, sami siebie okradają z bezcennych przeżyć.... :cry:
ODPOWIEDZ