Zielony laser spada jasność
Zielony laser spada jasność
Witam
Kupiłem na FT laser zielony, kiedyś tam. O TEN :
Rzadko używam, wczoraj się zacząłem bawić i zauważyłem, że po sekundzie-dwóch jasnego świecenia jasność lasera spada lekko licząc z połowę. Jasność spada łagodnie, po prostu "się ściemnia".
Kupować następny, rzucać tym o ścianę czy co z tym robić. Fajny był, super świecił a teraz nie ma się czym pochwalić
Pomożecie mi ?
B
Kupiłem na FT laser zielony, kiedyś tam. O TEN :
Rzadko używam, wczoraj się zacząłem bawić i zauważyłem, że po sekundzie-dwóch jasnego świecenia jasność lasera spada lekko licząc z połowę. Jasność spada łagodnie, po prostu "się ściemnia".
Kupować następny, rzucać tym o ścianę czy co z tym robić. Fajny był, super świecił a teraz nie ma się czym pochwalić
Pomożecie mi ?
B
- Power2Nite
W tanich laserkach DPSS parametry szybko rozjeżdżają się pod wpływem temperatury i napięcia zasilania, wystarczy przesunięcie punktu maksimum emisji diody IR o 1nm w tą czy w tą i już kryształy nieliniowe nie mają z czego wyprodukować zieleni, a to też zależy od ich temperatury, dokłądności zamontowania i wzajemnego położenia względem siebie.
Poszukaj optymalnej temperatury pracy tego laserka, jedne najlepiej pracują przy 15 stopniach Celsjusza, inne przy 25 stopniach. Czasem 10-sekundowe rozgrzewanie ciągłą pracą spowoduje skok jasności, czasem spowoduje konieczność zamówienia nowego laserka
Poszukaj optymalnej temperatury pracy tego laserka, jedne najlepiej pracują przy 15 stopniach Celsjusza, inne przy 25 stopniach. Czasem 10-sekundowe rozgrzewanie ciągłą pracą spowoduje skok jasności, czasem spowoduje konieczność zamówienia nowego laserka
Z zaświeconą latarką mniej widzisz ty, a bardziej widać ciebie.
Racja, mam taki jeden, jak się go w rękach ogrzeje to świeci naprawdę mocno, a jak wyjdzie się na dwór wieczorem jak temperatura niższa to trzeba pod pachą grzać żeby fajnie świecił
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.