Czy opłaca się robić lampkę na rower z LED CREE CXA2011
-
Czy opłaca się robić lampkę na rower z LED CREE CXA2011
Witam. Planuje sobie zrobienie jakiejś lampki jako światło długie do roweru. Przeglądając ostatnio diody z Maritex.pl głęboko zastanawiam się nad zrobieniem lampki właśnie na tej diodzie LED CREE CXA2011-0000-000P00H00E7, biały ciepły Ansi White, 900lm/ 270 mA, barwa 7D. RoHS .
Ale mam kilka wątpliwości.
1. Skąd wziąć do tego soczewkę jakąś z dobrym skupieniem.
2. Dioda jest na 40V czy to nie za dużo na rower??
3. Kto mi zrobi do tego sterownik z trybami 50%oraz 100% i najlepiej z trybem boost( czy jak kto woli mrugnięcie długimi)??
4. Co w ogóle sądzicie o takim projekcie??
Może ta dioda bardziej się nadaje na oświetlenie stacjonarne??
pozdrawiam
Ale mam kilka wątpliwości.
1. Skąd wziąć do tego soczewkę jakąś z dobrym skupieniem.
2. Dioda jest na 40V czy to nie za dużo na rower??
3. Kto mi zrobi do tego sterownik z trybami 50%oraz 100% i najlepiej z trybem boost( czy jak kto woli mrugnięcie długimi)??
4. Co w ogóle sądzicie o takim projekcie??
Może ta dioda bardziej się nadaje na oświetlenie stacjonarne??
pozdrawiam
Przy CXA2011 masz problematyczne zasilanie, nie ma sterowników gotowców (chyba) poodnoszenie napięcia zawsze przynosi większe straty niż obniżanie i problem z lustrem czy kolimatorem który da skupienie bo będzie musiał być duży.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
-
No tak znalazłem ten temat wczorajmarmez pisze:Zdecydowanie takkubaswiatelka pisze:Może ta dioda bardziej się nadaje na oświetlenie stacjonarne??
Co do całości tematu, to ktoś już o czymś takim tutaj myślał, i innych wniosków nie było, niż, żeby sobie odpuścić.
Chciałem osiągnąć fajne mocne i mało spotykane światło na rower. Obudowę alu już mam i myślałem żeby właśnie takie światełko w niej upchnąć Ale raczej pominę ten projekt a do obudowy wsadzę jakiś moduł kilku ledowy albo cuś. Dzięki za zainteresowanie. Temat można chyba zamknąć. PozdrawiamTomek11 pisze:Pytanie zasadnicze co chciałeś osiągnąć robiąc to samemu ... mniejsze koszty czy lepsze światło ...