Podziel się swoim smutkiem
Tomeqp. A masz połączenie ogniw szeregowe czy równoległe? Pewno szeregowe. Sprawdź (jak już Ci się zachce, bo trochę odpoczynku pomaga), jak działa, gdy zasilanie podepniesz bezpośrednio. Jak nie styki baterii, to włącznik do sprawdzenia, a potem to już sam nie wiem. Powodzenia!
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Marmez Ogniwa równolegle, z wystającym plusem. Włącznik wymieniałem, jedynie płytka włącznika trzyma się na jednej śrubie, bo druga ma zerwany gwint, ale mimo tego styk i docisk wydaje się poprawny. Sprężynki wymienione na grubsze, płytka stykowa z oryginalnego drivera. Coś mi podpowiada, że problem jest bezpośrednio za głowicą, tam gdzie plusy ogniw dotykają do płytki, a głowica i wkręcana piguła oraz płytka stykowa do minusa tuby. Jak zasilam bezpośrednio płytkę to problemu nie widać. Nie bardzo wyobrażam sobie pozycję w której ogniwa nie dotykają do styku, zwłaszcza że są dwa równolegle. Oczywiście lutowania wszystkie poprawne, więc cokolwiek za płytką stykową wykluczam.
Pozdrawiam
- lord_craven
- lord_craven
Nie mam powodu się obrażaćmaciex93 pisze:Może zadam banalne pytanie, nie obrażaj się czy użyłeś ogniwa z odstającym biegunem + ?
Ogniwa mam bez odstającego plusa. Ale latarka jest po modach Darka i styk na pewno jest dobry.
Tak jak pisałem wyżej. Moje szczęście do zabawek się objawiło
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Niestety w Ikea nadal mnie nie polubili , nie dostałem dalszych godzin.
Musiałem się dać zmongolizować i poszedłem do pracy tymczasowej na magazynie zupek chińskich w łęgowie gdzie moja dniówka wynosić będzie 60zł. Masakra. Popracuję na tym magazynie do końca miesiąca, potem zobaczymy co będzie dalej
Musiałem się dać zmongolizować i poszedłem do pracy tymczasowej na magazynie zupek chińskich w łęgowie gdzie moja dniówka wynosić będzie 60zł. Masakra. Popracuję na tym magazynie do końca miesiąca, potem zobaczymy co będzie dalej
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Już wiem jak to było z pogromem na mojej uczelni: Sytuacja jest taka, że profesor zostawił 39 z 47 osób na roku na Wrzesień po czym we Wrześniu jakimś trafem zdała tylko jedna osoba. Reszta wraz ze mną chcąc nie chcąc musiała ubiegać się o warunek i prosić uczelnie czy za lekko ponad 300zł od osoby może powtarzać ten sam przedmiot.
A profesor po tamtym roku odszedł z uczelni i już nie wykłada
Zabawił się na sam koniec...
A profesor po tamtym roku odszedł z uczelni i już nie wykłada
Zabawił się na sam koniec...
Przepraszam, jestem laikiem w dziedzinie elektryki i elektroniki, ale czy i jak to jest możliwe? Pytam, bo i ja w czasie burzy odłączam wtyczki z sieci, i do tej pory sądziłem, że to wystarczy. Ale skoro może to nie wystarczyć, to chciałbym wiedzieć jak ewentualnie chronić swój sprzęt.Maruda pisze:Jeśli to Cię pocieszy, to po lipcowej burzy pomimo odłączonych od sieci urządzeń, padł komputer, ruter, wzmacniacz antenowy z rozgałęźnikiem, zmywarka, telewizor i parę drobiazgów(...)
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Przy przepływie takiej masy energii jaką niesie piorun czyli napięcia setek MV i pewnie dziesiątek kA, napięcie wystarczające do zniszczenia układu może się po prostu wyindukować na obwodach urządzenia.
Pamiętam jak kiedyś startowałem w konkursie fizycznym w LO z projektem Generatora Marx'a. Wyładowania po 15cm wystarczyły by czasowo wyłączał się projektor
Pamiętam jak kiedyś startowałem w konkursie fizycznym w LO z projektem Generatora Marx'a. Wyładowania po 15cm wystarczyły by czasowo wyłączał się projektor