Jaki zamiennik tego elementu?? Klimatronik w Citroen C5
-
Jaki zamiennik tego elementu?? Klimatronik w Citroen C5
Witam. Zepsuł mi się wczoraj klimatronik w Citroenie C5. Z tego co znalazłem na forum citroena psuje się taki element.
Odpowiada on za regulację prędkości wiatraka której u mnie właśnie zabrakło.
Pytanie czy można wstawić jakiś inny element(mocniejszy) który się nie zepsuje zbyt szybko czy szukać po prostu zamiennika lub takiego samego??
Jeśli mam szukać zamiennika to czy możecie mi napisać jakie są zamienniki??
Bo ja wpisując oznaczenia z tego elementu nic nie znalazłem. Pozdrawiam
Odpowiada on za regulację prędkości wiatraka której u mnie właśnie zabrakło.
Pytanie czy można wstawić jakiś inny element(mocniejszy) który się nie zepsuje zbyt szybko czy szukać po prostu zamiennika lub takiego samego??
Jeśli mam szukać zamiennika to czy możecie mi napisać jakie są zamienniki??
Bo ja wpisując oznaczenia z tego elementu nic nie znalazłem. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 02 paź 2013, 22:59 przez kubaswiatelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co znalazłem to jest o tranzystor N-MOS o Imax 75A i Rds 8 mili omów więc raczej mocniejszy nie jest Ci potrzebny. Bardziej zastanawiające jest dlaczego uległ awarii niewystarczające chłodzenie? Czy jest to wina silnika wentylatora? Domyślam się, że jest ale zapytam czy równolegle z silnikiem jest dioda prostownicza wpięta zaporowo w stosunku do jego zasilania?
Oznaczenie tranzystora to HUF75344 są nawet dostępne w polskich sklepach w rozsądnych pieniądzach.
Oznaczenie tranzystora to HUF75344 są nawet dostępne w polskich sklepach w rozsądnych pieniądzach.
Ostatnio zmieniony środa 02 paź 2013, 22:22 przez macgap90, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda na HUF75344:
http://infoelektronika.com.pl/pl/p/HUF7 ... TO247/7202
http://infoelektronika.com.pl/pl/p/HUF7 ... TO247/7202
-
Mi się fotka normalnie otwiera po kliknięciukrzycho_ pisze:Popraw proszę fotkę bo jest coś nie tak.
macgap90
Być może winą było to że nie było zbytnio pasty bo po zdjęciu radiatora nie było jej w ogóle Tak to już robią Francuziki Może jest tak jak piszesz że wystarczy tylko wymienić na taki sam i dać pastę i będzie hulało aż do zezłomowania pojazdu Co do pytania odnośnie diody prostowniczej to nie zagłębiałem się w instalację więc nie wiem.
Dzięki wszystkim za pomoc Jest to dla mnie ważne bo dzięki temu oszczędzę około 150zł jeśli to to jest przyczyną
Jeszcze pytanko czy ewentualnie mogę zastosować taki tranzystor IRFP064N czy lepiej ten co podaliście czy obojętnie?? Na forum właśnie na taki wymieniają podobno.
-
- Calineczka
- Kontakt:
-
Z filtrem to też właśnie doczytałem a poza tym matka mówiła że jej słabo dmucha na szybę i w ogóle to pewnie filtr zawalony
Z tym silnikiem to też sprawdzę (jak już mam schowek zdjęty) czy się tam coś nie nazbierało.
Dzięki wszystkim za bardzo szybką pomoc Tranzystorek kupiony i aby czekam aż mi go kobitka moja przywiezie. Drogi był bo aż 14 zł ale w Ostrowie to już takie ceny mają Jutro dam znać czy pomogło.
Pozdrawiam
Edit:
Wszystko działa Nawiew chce urwać głowę Dzięki wszystkim za pomoc
Z tym silnikiem to też sprawdzę (jak już mam schowek zdjęty) czy się tam coś nie nazbierało.
Dzięki wszystkim za bardzo szybką pomoc Tranzystorek kupiony i aby czekam aż mi go kobitka moja przywiezie. Drogi był bo aż 14 zł ale w Ostrowie to już takie ceny mają Jutro dam znać czy pomogło.
Pozdrawiam
Edit:
Wszystko działa Nawiew chce urwać głowę Dzięki wszystkim za pomoc