Jaka niedroga czołówka?
Jaka niedroga czołówka?
Witam. Szukam niedrogiej czołówki do różnych zastosowań. Czy taka http://www.skapiec.pl/site/cat/834/comp/892713#gallery będzie ok? Czy warto ją brać czy może lepiej dorzucić do czegoś lepszego?
Cześć,
Może podaj więcej szczegółów:
limit ceny
zastosowanie
przewidywany czas świecenia
W tym momencie mogę ci polecić Energizer 6 LED. Tania i dobra, minusem jest zasilanie 3xAAA. Lepiej jakby było na 1xAA.
Może podaj więcej szczegółów:
limit ceny
zastosowanie
przewidywany czas świecenia
W tym momencie mogę ci polecić Energizer 6 LED. Tania i dobra, minusem jest zasilanie 3xAAA. Lepiej jakby było na 1xAA.
Ostatnio zmieniony wtorek 01 paź 2013, 22:19 przez Uka, łącznie zmieniany 5 razy.
Re: Jaka niedroga czołówka?
Mam tą czołówkę (MacTronic Outdoor Pro HLS-1NL2L (HLS-K5)), do najprostszych rzeczy jest ok. Kompaktowa po zamknięciu, dość duży przycisk. Akurat w niej zasilanie 3xAAA jest wyborem znakomitym. Zastosowanie: awaryjnie przy aucie, do piwniczki, do zaglądnięcia za szafę, jako dodatkowa na biwak. Do regularnej pracy/biwaku to ona się nie nadaje, za słaba, do takiego zastosowania lepsza będzie zostając przy Mactronicu Outdoor Pro HLS-K4 DIFFUSE wzorowana na Browningu.lajter pisze:Witam. Szukam niedrogiej czołówki do różnych zastosowań. Czy taka http://www.skapiec.pl/site/cat/834/comp/892713#gallery będzie ok? Czy warto ją brać czy może lepiej dorzucić do czegoś lepszego?
pozdrav
Też myślałem o K4, ale kolega nie podał ograniczeń budżetowych.
Aha, ze swojej strony dodam, ze wygodniejsza jest czołówka na 1 pasku, takie jak zaproponowano.
Aha, ze swojej strony dodam, ze wygodniejsza jest czołówka na 1 pasku, takie jak zaproponowano.
Ostatnio zmieniony wtorek 01 paź 2013, 22:20 przez Uka, łącznie zmieniany 2 razy.
To ja witając się bardziej sprecyzuje moją prośbę gdyż problem mam podobny.Potrzebuję czolowki(w sumie 4szt stad mocne ograniczenie cenowe) do pracy na myjni samochodowej(mobilnej wiec warunki czesto sa kiepskie). Wiem jak meczy zimne swiatlo z tanich ledow dlatego szukam czegos o bardziej przyjaznej barwie. Strumien swiatla nie musi byc skupiony, raczej ma jak najwiecej rozswietlac wokol.
Znam problem z zasilaniem ogniwami AAA wiec w tym wzgledzie jestem otwarty na propozycje bo latarka musi swiecic ok.5-6 godzin.
I teraz nie wiem czy podane wyzej MacTronici spelnia swoje funkcje?
Zakladany budzet to 300zl.Kto podejmie wyzwanie w doradztwie?
Bardzo prosze o pomoc:)
Znam problem z zasilaniem ogniwami AAA wiec w tym wzgledzie jestem otwarty na propozycje bo latarka musi swiecic ok.5-6 godzin.
I teraz nie wiem czy podane wyzej MacTronici spelnia swoje funkcje?
Zakladany budzet to 300zl.Kto podejmie wyzwanie w doradztwie?
Bardzo prosze o pomoc:)
Ostatnio zmieniony wtorek 01 paź 2013, 20:41 przez koxzco, łącznie zmieniany 1 raz.
Wodoszczelna, z cieplejszym światłem... no to jest problem. Jedyna jaka mi przychodzi na myśl to Pixa, ale i ona ma dość chłodne światło, no i nie kosztuje groszy. Może jeszcze któraś Tikka, np starsza XP lub nowsza Plus, one są dość szczelne. Te tańsze Mactroniki są dość słabo szczelne, te droższe to nie wiem.
pozdrav
Ano wlasnie a budzet mam 300zl na 4szt.A moze cos przerobic?lutownicy sie nie boje;)Czy ten MacTronic K4 w ogole sie nie nada?Moze ktos porownac k4 np.z czolowka z biedronki ktorej uzywalem?
Acha ,szczelnosc nie jest dla mnie priorytetem,uzywamy niewiele wody.
Acha ,szczelnosc nie jest dla mnie priorytetem,uzywamy niewiele wody.
Ostatnio zmieniony wtorek 01 paź 2013, 22:25 przez koxzco, łącznie zmieniany 1 raz.
Yhm, a co w takim razie z opniami jakoby o petzle nie graly z akumulatorami w formacie AAA? Aku oczywiscie jest w planach:)
A moze macie propozycje czołówki ktora spelnia zalozenia ale bez ogranczen kwotowych?
A moze macie propozycje czołówki ktora spelnia zalozenia ale bez ogranczen kwotowych?
Ostatnio zmieniony wtorek 01 paź 2013, 22:27 przez koxzco, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsze słyszę żeby Petzle nie grały z aku AAA, mam różne i grają
Bez ograniczeń to kilka by się znalazło. Jeśli nie musi być bardzo szczelna to np Myo XP/RXP (a już najlepiej z wymienionym ledem i przerobiona na li-ion 18650), Pixa 3 - daje tylko 60 lm ale jest pancerna i szczelna, taki wół roboczy. To z Petzli ale jest pewnie dużo innych, Mactronic też coś tam fajnego ma.
PS Są jeszcze budżetowe Energizery itp, może to jest jakiś pomysł.
Bez ograniczeń to kilka by się znalazło. Jeśli nie musi być bardzo szczelna to np Myo XP/RXP (a już najlepiej z wymienionym ledem i przerobiona na li-ion 18650), Pixa 3 - daje tylko 60 lm ale jest pancerna i szczelna, taki wół roboczy. To z Petzli ale jest pewnie dużo innych, Mactronic też coś tam fajnego ma.
PS Są jeszcze budżetowe Energizery itp, może to jest jakiś pomysł.
pozdrav
Popatrz na latarki firm Zebralight i Spark, (choćby tutaj: mhunt.pl ) Szczególnie na modele zasilane ogniwem 18650 (dużo energii, długi czas świecenie z niezłą mocą). Jak Kazik pisał, mają modele z ciepłymi i neutralnymi barwami światła, są wodoszczelne, mocne i nie trzeba poprawiać (chyba ).
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255