zasilenie 1-3 p7 bez drivera z 24V ew. jakiś przerywacz?
zasilenie 1-3 p7 bez drivera z 24V ew. jakiś przerywacz?
Witam,
Z racji, że zalegają mi chyba 3szt p7, chciałem je włożyć w lampę sygnalizacyjną do automatyki do bramy. Wiem wiem, profanacja:) Pytanie, jak to zasilić z 24-26v najlepiej bez drivera. Docelowo ma to migać przy pracy bramy, ale przerywacz to nie problem, chyba, że lepiej dla diody jak to będzie jakiś softstart:)
Z racji, że zalegają mi chyba 3szt p7, chciałem je włożyć w lampę sygnalizacyjną do automatyki do bramy. Wiem wiem, profanacja:) Pytanie, jak to zasilić z 24-26v najlepiej bez drivera. Docelowo ma to migać przy pracy bramy, ale przerywacz to nie problem, chyba, że lepiej dla diody jak to będzie jakiś softstart:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Czekać nie chcę:P ostatecznie coś zamówię, jak widzicie nie chodzi o oszczędności, tylko chciałem zamknąć temat przed mrozami:)
Może ktoś podrzucić jakiś driver który pójdzie z 24V?
Co do samego drivera to problem też jest z tym, że driver musiałby być z pamięcią, albo tylko migać, jeśli z pamięcią to szybkie wyłączenie i włączenie lampy może spowodować zmianę trybu. Step down też by dał rade, nawet ostatnio kilka się pokazało za jakieś grosze.
Może ktoś podrzucić jakiś driver który pójdzie z 24V?
Co do samego drivera to problem też jest z tym, że driver musiałby być z pamięcią, albo tylko migać, jeśli z pamięcią to szybkie wyłączenie i włączenie lampy może spowodować zmianę trybu. Step down też by dał rade, nawet ostatnio kilka się pokazało za jakieś grosze.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Na DX pojawił się niedawno odpowiedni driver
Prawie jak AX2003.
Prawie jak AX2003.
albo też z darelteka - http://allegro.pl/driver-led-2100ma-z-p ... 11109.html
Lampa dostaje stałe 24 podczas pracy automatu, stąd potrzebny driver, oryginalna lampa ma wbudowany przerywacz.krzycho_ pisze:Chyba zbyt sobie utrudniasz .
Skoro chcesz zastąpić oryginalną lampę i piszesz o zasilaniu 24V to jak rozumiem ta lampa jest tym zasilana.
Bierzesz driver bez trybów poprostu i podpinasz go do zasilania oryginału - lampą przecież steruje sterownik bramy.
Pozdrawiam,
Michał
Michał