Zasada jest prosta, zmień miejsce położenia diody względem ogniskowej reflektora.Pokombinuj, płycej, głębiej, obserwując efekty...potem wymyśl jak to na stałe zamocować. Może okazać się konieczne zeszlifowanie refa od dołu.pawelsz pisze:Czy ma ktoś pomysł, jak prostym sposobem powiększyć kąt padania światła na drogę?. Niestety nie mam w tej dziedzinie żadnych doświadczeń i liczę na Waszą pomoc.
ROMISEN RC-U4 3-Mode Cree LED Flashlight (3*AAA/2*CR123A/186
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Toszto to samo co UltraFire U4, nawet driver zasysac podobna ilosc pradu. Wiadomo co to za sterownik bo zamowilem juz druga taka i mysle czy wymieniac na inny?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Calineczka
- Kontakt:
Gdyby tylko organoleptycznie zbadac to prawie takie same, co do elektroniki to nie wypowiem sie bo nie rozebralem niestety mojej bylej.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
- smokuxx1987
To jest piguła, czyli najczęściej aluminiowa tulejka/walec z gwintem po zewnętrznej stronie, diodą od góry i sterownikiem od dołu.
Zeby sie do niej dostać musisz odkręcić górną część głowicy tą z szybką, wyciągnąć reflektor i już możesz wykręcać pigułe.
Pastą termo smarujemy gwint w głowicy do którego wkręcamy pigułe.
Nawet bez smarowania ciepło jest dość skutecznie oddawane, dzięki "gęstemu" gwintowi. Przy fabrycznym sterowniku i diodzie nic więcej nie musisz przerabiać. PRzy sterowniku z 1 trybem w diodę idzie około 550 mA z 18650. Przy sterowniku z 3 trybami w trybie max idzie około 800 mA.
Przeróbki na przyszłość - jak mam takie 3 latarki, niektóre od kilku lat, w dwóch siedzi XP-G R5 a dziś jedną będę przerabiał na XM-L.
Przeróbki na przyszłość - jak mam takie 3 latarki, niektóre od kilku lat, w dwóch siedzi XP-G R5 a dziś jedną będę przerabiał na XM-L.
ILPT
- smokuxx1987
Ja w mhuncie kupowałem 3 rominseny tego typu i dwa miały jeden tryb a trzeci trafił się z 3 trybami, mimo że miał mieć jeden. Odbierałem latarki osobiście i jak się okazało nawet sprzedawca był nieco zdziwiony.
Co do rominsena i xm-l - piguła tej laratki ma widoczny frez i do dość głęboki. Bez polerki papierem wodnym nie radzę tam dawać nic bardziej mocnego niż fabryczne Q5 i fabryczny sterownik. Ja osobiście każdą pigułę poleruję na lustro i dopiero wtedy przyklejam diodę fujikiem.
Maruda - jaki sterownik montowałeś i w jaki sposób ?
Co do rominsena i xm-l - piguła tej laratki ma widoczny frez i do dość głęboki. Bez polerki papierem wodnym nie radzę tam dawać nic bardziej mocnego niż fabryczne Q5 i fabryczny sterownik. Ja osobiście każdą pigułę poleruję na lustro i dopiero wtedy przyklejam diodę fujikiem.
Maruda - jaki sterownik montowałeś i w jaki sposób ?