LG z mlecznym obrazem
LG z mlecznym obrazem
Witajcie,
Wpadł mi pod rękę TV marki LG z pewną przypadłością, mianowicie wszystko gra tylko, że obraz jest mleczny jak by zza mgły, czy można coś na to poradzić ? czy to może wina wypalania się matrycy lcd ? Grzebałem w ustawieniach ale nic sensownego nie da sie zrobić zmieniając parametry obrazu z menu.
Dane :
TV LG : 42LH3000-ZA
Seria numer: 911WRWK1H793
TV wyprodukowany w 2009 roku i od tamtej pory był w użytkowaniu.
Poniżej zdjęcie jak to mniej więcej świeci :
Wpadł mi pod rękę TV marki LG z pewną przypadłością, mianowicie wszystko gra tylko, że obraz jest mleczny jak by zza mgły, czy można coś na to poradzić ? czy to może wina wypalania się matrycy lcd ? Grzebałem w ustawieniach ale nic sensownego nie da sie zrobić zmieniając parametry obrazu z menu.
Dane :
TV LG : 42LH3000-ZA
Seria numer: 911WRWK1H793
TV wyprodukowany w 2009 roku i od tamtej pory był w użytkowaniu.
Poniżej zdjęcie jak to mniej więcej świeci :
- Załączniki
-
- LG mleko.jpg (30.22 KiB) Przejrzano 1404 razy
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Nie mam informacji dostałem go za free, sąsiadka z drugiego bloku planowała go wywalić, stwierdziłem że może coś się da z nim zrobić w końcu jako nowe chodziły po 3000zł więc to nie najgorszy szajs(tak mi się wydawało)
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 10#8155110
jak dla mnie druga cześć postu po chińsku, ale może Ty coś zrozumiesz
B
jak dla mnie druga cześć postu po chińsku, ale może Ty coś zrozumiesz
B
Nie Mikołaj, jeśli ja go rozkręcę to zapewne pójdzie na odzysk metali szlachetnych ale to w przypadku takiego sprzętu nie jest opłacalne, lepiej się pomęczyć i jakoś go naprawić bo lepiej mieć 42 calowy tv za 150 zł niż za 2000zł. On mi się podoba i jest w dobrym stanie wizualnym więc liczę na to że uda się ten mleczny obraz poprawić.
Dogadałem się w serwisie rtv że za darmo zajrzą do środka i spróbują zlokalizować usterkę a co do naprawy to już odpłatnie jeśli się zdecyduję.
Myślę że prawidłowe zlokalizowanie usterki to ponad połowa sukcesu.
Dogadałem się w serwisie rtv że za darmo zajrzą do środka i spróbują zlokalizować usterkę a co do naprawy to już odpłatnie jeśli się zdecyduję.
Myślę że prawidłowe zlokalizowanie usterki to ponad połowa sukcesu.
menu też jest pod warstwą mgły, zawsze to mleko jest , miałem kiedyś tv dual niemiecki służył 20 lat ponad jeden z pierwszych z obróbką cyfrową obrazu zakupiony w 1991roku (kineskopowy) i on z latami dostał takiego mlecznego obrazu ale to po 15 latach się zaczęło a nie po 3