Ostrzeżenie - czyli skrzynki gmail.com pod ostrzałem.

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Rysiu.

Ostrzeżenie - czyli skrzynki gmail.com pod ostrzałem.

Post autor: Rysiu. »

Jakiś czas temu były komunikaty że polskie skrzynki e-mailowe są atakowane przez Chińczyków, a kilka godzin temu dostałem ostrzeżenie że ktoś próbował włamać mi się na konto ale z Włoch, kilku moich znajomych też dostało takie wiadomości więc lepiej poinformować więcej ludzi o zagrożeniu.

Tak więc zalecam zapobiegawczo wszystkim tym którzy korzystają z tej poczty zastosować logowanie dwupoziomowe.

Obrazek

Jeżeli korzystacie do tego z Androida to trzeba dodać urządzenie jako zaufane, kreator sam prowadzi po sznurku jednak żeby to zrobić jeszcze przed włączeniem logowania dwuetapowego trzeba pobrać z Google Play aplikacje Google Authenticator .
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

A sprawdziłeś czy pod odnośnikiem i linkiem nie kryje się przypadkiem inny adres?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Nie zemną takie numery, jak adres dziwnie wygląda albo nie ma "kłódki" to uciekam, zresztą to powiadomienie dostałem zarówno sms-em jak i na pocztę a żadnego hiperłącza tam nie było.
I tak jak napisałem kilku znajomych też dostało takie ostrzeżenia że Włosi próbowali się włamać.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Ja miałem kiedyś próby włamania z Pakistanu miedzy innymi.
ODPOWIEDZ