Właśnie...przed chwilą odebrałem przesyłkę z firmy Farnell
Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że zamówienie złożyłem
Kod: Zaznacz cały
Zamówienie zostalo zlozone: 08-07-28 17:55
Zaczęło się od poszukiwań Attiny13V-10SSU czyli serduszek do naszych driverków. Poprzedni dostawca nie mógł nic obiecać, zacząłem szukać po necie...napisałęm do kilku firm, w tym przedstawiciela Atmela na Polskę...który to kazał mi czekać 2-3tygodnie.
Buhaha
Farnell odpisał mi szybko i rzeczowo. Zapisałem się do ich sklepu internetowego, co by potestować jego działanie, popatrzeć na zabawki dla elektroników i takie tam...
Attiny jakiego chciałem był, wylookałem tez jakies drobnostki typu trudno dostępne na rynku rezystorki niskorezystancyjne-np. do naszego driverka 0R100 mocy 0,5W. Były...a jakże.
Machnąłem zamówienie jako że ceny korzystne, a że wyszło powyżej 50 euro-transport jako pierwsze moje zamówienie-dostałem gratis. Potem jeszcze stwierdziłem, że mogłem dodać jakąś drobnostkę której u nas tez nie uświadczysz....(tycie Zenerki)...no ale zamówienie było zamknięte. Napisałem do Farnella po raz kolejny żem gapa i czy mogą ręcznie dodać, a tu;
Kod: Zaznacz cały
Witam,
Zamowienie jest juz w realizacji, do zamowienia zostala dodana czesc farnell 1431203 w ilosci 100 sztuk
Jak Oni to robią-nie wiem. Wczoraj o 12.40 jeszcze korespondowałem w sprawie owych zapomnianych diodek a dzisiaj wieczorem części dostarczone do domu. Z Wielkiej Brytanii
Miałem już do czynienia z kilkoma firmami w branzy elektronicznej i chyba nigdzie nie byłem tak szybko i profesjonalnie obsłużony.
Szybkie, rzeczowe, miłe odpowiedzi, poczułem się zauważonym klientem-jakoś na co dzień mnie to w Polsce nie spotyka.
Wiem wiem, brzmi jak reklama, naprawdę należy się Ludziom tam pracującym dobre słowo bo rzetelnie na nie zapracowali.
Polecam zakupy w Farnell-u
http://pl.farnell.com